01111977 Napisano 5 Listopad 2006 Autor Napisano 5 Listopad 2006 Oto co mozna znalezc na angielskim Car boot sale's " Wyobrazcie sobie cos takiego u nas.Ceny: okolo 1Funt za szt.
dygacHQ Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 u nich z denarami to jak u nas z polmosami :D
01111977 Napisano 5 Listopad 2006 Autor Napisano 5 Listopad 2006 No.Rzym...glowa boli.Musze sie zaczac interesowac bo maja tego na kilogramy.Jutro wkleje wiecej fotek.Pzdr
idol Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 Zdarzaja sie rowniez militaria(polskie tez widywalem),sporo sreber,malarstwa.Czesto wlasnie ceny bywaja ,,powalajace'';).Tak na marginesie,to w rzymach oni sie niezle orientuja..odradzam zakup hurtem po funcie za szt.jako okazyjna inwestycja(moze sie nie zwrocic..)pzdr.
01111977 Napisano 6 Listopad 2006 Autor Napisano 6 Listopad 2006 A oto silver Token z miasta York.Obiegowa moneta zastepcza wybita na potrzeby miasta York w 1811 roku.Znamiennym dla niej jest fakt iz w odroznieniu do wiekszosci (miedzianych) ta wykonana jest ze srebra.Nie wiem jaka jest jej wartosc kolekcjonerska ale kupilem ja wraz z pudeleczkiem podobnych fantow za zawrotna kwote 1 Funta.Ta tylko monete zeton" sprzedalem w sklepiku z militariami ktory zaprezetuje pozniej w innym watku za 25Funtow.Jesli kogos to interesuje to moge rowniez wkleic fote rewersu i pozostalych fantow z pudeleczka wraz z opisami.Pzdr
01111977 Napisano 6 Listopad 2006 Autor Napisano 6 Listopad 2006 :) Powiedzmy ze robilem wieksze...Chodzi mi jedynie o zobrazowanie faktu iz na angielskich pchlich targach bedac znawca lub posiadajac intuicje mozna wylowic za grosze fanty warte o wiele wiele wiecej.Hitem dokonanym przez mojego kolege byl medal od krolowej nadany rodzinie po smierci zolnierza bioracego udzial w I wojnie swiatowej.Bylo ich tak nie wiele ze posiadaja olbrzymia wartosc i znajduja swoje grono kolekcjonerow.Zakup 3fUNTY.tydzien pozniej we wspomnianym sklepiku Uwaga: 3 000!!!! Funtow.Pieniadze na transakcje znalazly sie w 15 minut bo medal byl katalogowo wart 3 800 a kolega wolal kase mniejsza od razu.
Darek419 Napisano 6 Listopad 2006 Napisano 6 Listopad 2006 Nie no super,gratuluję fantów,ale nie wydaje ci się że cos jest nie tak.Poczytaj na forum o ludziach którzy nie sprzedaliby swoich kolekcji za żadne pieniądze.pozdrawiam.Nie chciałem Cię urazić.:)
idol Napisano 6 Listopad 2006 Napisano 6 Listopad 2006 Jak mozesz to powklejaj foty,warto zerknac.Szkoda tylko,ze sezon,,marketowy''zakonczony i trzeba bedzie do wiosny poczekac...pzdr.
01111977 Napisano 7 Listopad 2006 Autor Napisano 7 Listopad 2006 sezon jest w pelni.Tokenow natomiast wydano tysiace roznych rodzajow,nominalow itd.To napewno swietne hobby ale ja jestem realista i wiem ze jeden okazyjnie nabyty token to jeszcze nie kolekcja.Zbieram militarke i mundury.Monety wykraczaja poza skromne mozliwosci finansowe i czasowe..dlatego sie go pozbylem.Medal kolegi chyba rowniez nie przysparza watpliwosci.Poprostu zaj...fuks.Zdjecia..momencik.Dozuce jeszcze foty ze sklepiku z militariami i wszystkim na temat"Znajomego anglika,weterana legii cudzoziemskiej nawiasem mowiac.Pzdr
01111977 Napisano 7 Listopad 2006 Autor Napisano 7 Listopad 2006 Takie mundurki juz od 20 funtow za komplecik.Obszycia do wyboru roznych zemieslnikow" o oryginalach nie wspomne choc za odpowiednia cene jest wszystko
01111977 Napisano 7 Listopad 2006 Autor Napisano 7 Listopad 2006 Odznaczenia: Od wspolczesnych.Patrz powyzej.Po....to za momencik
01111977 Napisano 7 Listopad 2006 Autor Napisano 7 Listopad 2006 Odznaczenia: Od wspolczesnych.Patrz powyzej.Po....to za momencik
idol Napisano 7 Listopad 2006 Napisano 7 Listopad 2006 Witam!No calkiem fajnie..Chcialbym zapytac,z czystej ciekawosci,w jakich rejonach UK sezon car boot s.jest w pelni?Pytam,poniewaz zamieszkujac w kilku roznych miejscowosciach zauwazylem zwyczaj nieurzadzania imprez tego typu w okresie jesienno-zimowym.pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.