kuba321 Napisano 3 Listopad 2006 Autor Napisano 3 Listopad 2006 No i jest mój wątek. A więc kopijnik2 słucham bardzo uważnie i z góry dziękuję za pomoc....CirrusCX
kopijnik2 Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 oddzielę wrażenia, twierdzenia, pytania :)wrażeniastylistyka wyrobów od II poł.XVII do końca XVIII w.związane z kulturą szlachty drobnejtwierdzeniatechniki, stylistyka, mają związek z kulturą wschodu południowego - (Ormianie - loko Lwów?)Różnorodne techniki nanoszenia złota:galwanicznaintarsja (poprzez wklepywanie)Puncowanie z płatkówi jedna (na moim) której nie rozpoznałemspostrzegłem zróżnicowanie jakości albo upadek" formywczesne głębokoryte grubozłote, późniejsze tłoczone i galwanicznie złoconew Twoim lilie albo snopek Wazów a więc II poł XVII - pocz XVIII w.ogólnie - odrobina luksusu", ozdoba, oznaczenie przynależności do klasyw pytaniach do świata" Jak nanieść precyzyjnie grubą powłokę o charakterze laszki" w przestrzennym" rzazie w innym metalu?
Pytanie
kuba321
No i jest mój wątek. A więc kopijnik2 słucham bardzo uważnie i z góry dziękuję za pomoc.
.
.
.
CirrusCX
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.