ubenfurer Napisano 1 Listopad 2006 Autor Share Napisano 1 Listopad 2006 Witam.Zwracam się z prośbą do was jak go dobrze zakonserwować , czy poczęstować go tylko samym fosolem i to wszystko?? czekam na propozycje fachowców pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 1 Listopad 2006 Autor Share Napisano 1 Listopad 2006 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 1 Listopad 2006 Autor Share Napisano 1 Listopad 2006 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 1 Listopad 2006 Autor Share Napisano 1 Listopad 2006 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 2 Listopad 2006 Share Napisano 2 Listopad 2006 Pobaw sie fosolem bo jeszcze widać resztki tarczy ale pewnie nic z tego nie będzie. Czyli elektroliza i malowanie.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berdan Napisano 14 Listopad 2006 Share Napisano 14 Listopad 2006 To całkiem ładny garnek z widocznymi sladami farby…na Twoim miejscu opukał bym go delikatnie młotkiem i zakonserwował pszczelim woskiem (rozpuść wosk pszczeli w rozpuszczalniku i nanoś pędzlem - rozpuszczalnik odparuje wosk zostanie).z elektrolizą zawsze zdążysz – ten fant jest fajny bo oryginalny … Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 14 Listopad 2006 Autor Share Napisano 14 Listopad 2006 masz racje , ciekawe spostrzeżenie , tylko gdzie dostać wosk pszczeli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sirpiotr Napisano 15 Listopad 2006 Share Napisano 15 Listopad 2006 Jak znajde to podeśle. Ale nic nie obiecuje.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 15 Listopad 2006 Autor Share Napisano 15 Listopad 2006 ok dzięki , jesteśmy w kontakcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 18 Listopad 2006 Share Napisano 18 Listopad 2006 witammam podobny przypadek helm ma duzo farby ale tez i rdzy powoli usówam rdze -nawet skalpelem..tylko copotem -pszczeli wosk i jest ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat3 Napisano 19 Listopad 2006 Share Napisano 19 Listopad 2006 Witam.Jezeli ma resztki farby to fosol i delikatnie szczoteczka druciana.Jezeli ma duzo rdzy to polecalbym lutlampe ale z rozwaga,potem opukac mloteczkiem wszystko odpada.Jezeli chcesz naprawde zakonserwowac go dobrze to kup kompleksor i pociagnij 2 razy.Ja-osobiscie-wole widok rdzy na helmie niz jakiejkolwiek farby.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winchester Napisano 21 Listopad 2006 Share Napisano 21 Listopad 2006 a ja mam takie pytanie przy okazji . Kiedy mam zakonczyc elektrolize hełmu ? rdza zeszła pozostała na hełmie taka czarna skorupa hmmm z licznymi kraterkami" i czy mam ją dalej elektrolizowac aż to odpadnie czy już zakonczyc ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 21 Listopad 2006 Autor Share Napisano 21 Listopad 2006 hehe to chyba już znaczy STOP :)potem tylko szczotka druciana i pszczeli wosk lub olej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 To czarne to włókniną na mokro. Potem wedle uznania malować albo i nie.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.