Skocz do zawartości

Viking 5 II

Gość wall

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
wpadł mi w ręce Viking 5 II. Nie umiem sobie z nim poradzić. Czy ktoś kto posiada taki wykrywacz mógłby mi objasnić jak go dostroić, czy podczas szukania ma być słyszalny sygnał itp.
Napisano
Włącz pierwszym pokrętłem, ustaw mniej więcej pośrodku skali i drugim pokrętłem kręć aż pojawi się ton wiodący. nie powinien być ani zbyt cichy ani zbyt głośny. Wykrywacz będzie dawał wzrost sygnału w przypadku metali kolorowych i większych żelaznych a wyciszał się na drobne żelazne np. gwoździe. Należy prowadzić cewkę blisko ziemi, w miarę możliwości na stałej wysokości, bo uniesienie cewki da również wzrost sygnału.
Napisano
Dzieki Raned za instrukcję. Zastanawiało mnie własnie to wyciszanie całkowite sygnału na mniejszymi przedmiotami, podczas gdy w sprzęcie kolegów chciało rozerwać głośniki.
Mam go na próbę i nie wiem czy warto go kupić za 400 zł. Był przez rok używany ale jest w dobrym stanie.
Napisano
Wycisza się na żelazne, na kolorowe drobne jest niewielki wzrost. Decyzję czy warto czy nie musisz podjąć sam, raz wypowiedziałem się na ten temat i przyjęto to jako kryptoreklamę, ponieważ jestem dystrybutorem tego sprzętu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie