cinoppi Napisano 28 Październik 2006 Autor Napisano 28 Październik 2006 zwracam sie z prosba do fachowcow od bagnetow niestety nie znam sie poki co na nich a chcialbym sie dowiedziec od czego ten bagnet.za pomoc w id dziekuje
cinoppi Napisano 28 Październik 2006 Autor Napisano 28 Październik 2006 zwracam sie z prosba do fachowcow od bagnetow niestety nie znam sie poki co na nich a chcialbym sie dowiedziec od czego ten bagnet.za pomoc w id dziekuje
Darek419 Napisano 28 Październik 2006 Napisano 28 Październik 2006 http://www.germanmilitaria.com/Galleries/Edged.html
VASILI Napisano 28 Październik 2006 Napisano 28 Październik 2006 Mi się wydaje ,ze to radomiak albo perkun.Jeśli ma jakieś bicia to prosiłbym o podanie ich, wtedy łatwiej o dokładną identyfikację.pozdrawiam serdecznie
zukuri Napisano 28 Październik 2006 Napisano 28 Październik 2006 To polski bagnecik Wz.29 z odciętym oczkiem na lufę. Usunięcie oczka może być przypadkowe, może być też dowodem na póżniejsze użytkowanie zdobytego polskiego bagnetu przez armię niemiecką (tak właśnie modyfikowali polskie bagnety)Pozdrawiam, Piotr.
cinoppi Napisano 29 Październik 2006 Autor Napisano 29 Październik 2006 witam ponownie.bic niestety zadnych na razie nie widac poniewaz jeszcze go nie odrdzewilem.jezeli bylo oczko no to zostalo ladnie spilowane niemam go niestety pod reka teraz jutro to obejze z tego co wiem mechanizm mocujacy do karabinu jescze dziala nawet sprezynka odbija wstawie lepsze zdjecie bo te mi nie wyszlo jak tylko bede mial mozliwosc.dzieki za pomoc.
Pytanie
cinoppi
zwracam sie z prosba do fachowcow od bagnetow niestety nie znam sie poki co na nich a chcialbym sie dowiedziec od czego ten bagnet.za pomoc w id dziekuje
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.