Skocz do zawartości

Dylemat

paul

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Pomyślałem sobie że zmienię wykrywacz. Nie żebym zaraz psy wieszał na obecnym,- ma swoje wady, ma tez zalety.Czasami człowieka coś nachodzi i musi coś koniecznie zmienić - na przykład wykrywacz, albo samochód, albo kobietę ..... no może się trochę zagalopowałem ale żona chyba tego nie przeczyta. W każdym razie zmienia się i już.
No więc pomyślałem że go zmienię.
Po wstępnej analizie zaskórniaków wyszło na to, że jak przez pół roku zastosuję dietę ryżową ( śniadanie - ryż , obiad - ryż , kolacja - ryż ), to ok 3 tys. uzbieram.
Następna czynność to zapoznanie się z opiniami na forach.
Tutaj pełna zgodność!! Wszyscy pieją z zachwytu nad urządzeniem pod tytułem x-70. Same zalety, żadnych wad po prostu super!
Napisano
Z postanowieniem że muszę mieć to cudo udałem się do sklepu.
Na miejscu udaję niezdecydowanego i pytam o jakiś dobry wykrywacz za ok. 3 tys.
błyskawiczna reakcja sprzedawcy i na ladzie ląduje..... oczywiście x-70.
no- myślę sobie, to chyba przesądza sprawę ale dalej gram rolę marudy.
W trakcie rozmowy otrzymuję instruktaż posługiwania się urządzeniem, trochę szczegółow technicznych i w końcu przymierzam sprzęt do ręki".
Jest fajnie, ale ..... ostatnia próba.
Napisano
Przygotowałem sobie wcześniej dwie wykopane monetki - kreuzera oraz sreberko i mam zgodę na test w powietrzu".
Wyniki są takie:
kreuzer - 26 cm.
małe cienkie sreberko - ok 10 cm.

Mina mi zrzedła.
Dzień wcześniej, na wykrywaczu do którego zapoznanie się z instrukcją wymaga kawy, albo herbaty i fotela wynik był taki:
kreuzer - 33 cm.
sreberko -15 cm.
Napisano
Ja wiem że testy w powietrzu nie są adekwatne do rzeczywistych zasięgów.
Ja wiem że ustawienia, znajomość sprzętu itd. itd. itd.
Ale aż 7 cm różnicy na niekorzyść takiego cuda??
O sreberku nie wspomnę bo te 10 cm napisałem z grzeczności.
No i powstał dylemat co w takim razie kupić?
Bo naszła mnie chęć - żeby zmienić sprzęt!
Pozdrawiam i czekam na sugestie!
Napisano
ja tez zmieniam sprzet. Na quattro zapoznalem sie z opiniami roznych ludzi na forach i na niego padlo chociaz przymierzalem sie do wites xlt ale wybralem minelaba mysle ze bede zadowolony bo pokopie i kolorek/to przede wszystkim bo jestem w u.k./a i na militarke jest chyba tez ok .popatrz na roznych stronach co ludzie mowia o roznych piszczalkach , poukladaj sobie wszystkie informacje i wybieraj,chyba ze jestes zdecydowany na x-70moim zdaniem to ok sprzet.pozdrawiam!
Napisano
Witam!

...bo ten sprzęt posiadałem! Jasno wynika że już nie posiadasz. Może napiszesz nieco więcej? Zbliża się okres zimowy, wielu z nas pewnie myśli o zmianie sprzętu, częśc może już wybrała x-terrę 70 czytając hymny pochwalne na jej temat (sam się namyślam biorąc jednak pod uwagę kilka modeli). Może łyżka dziegciu, jeżeli powodem Twojego już nie posiadania x-terry jest dziegc się przyda?

pozdrawiam
wilhelm6
Napisano
Paul przyjacielu. Na X-terra 70 się nie zawiedziesz, ale ja z czystego sumienia i obowiązku przyjacielskiego mówię... kup Whites'a XLT, zwykły czy seria E. Pozdrawiam.
.
.
.
.
CirrusCX
Napisano
Witam!

Zwierzę pod tytułem sprzęt idealny" nie istnieje i warto się pogodzić z tym stwierdzeniem;)
Swoją drogą, X70 to bardzo dobry wykrywacz, podobnie jak i inne a testy w powietrzu są właśnie tym - testami w powietrzu:))

Pozdrawiam

VW
Napisano
Witam.To mówisz że zapoznanie się z instrukcją rutusa wymaga kawy i fotela.Ciekawe po tym co czytałem na forum na temat jego ustawień,nie jest to takie proste,chyba że się mylę bo ty nie masz rutusa.pozdro.
Napisano
Witam!
Co do Solarisa - to absolutnie nie twierdzę że to sprzęt prosty, tym bardziej dla takiego ignoranta w dziedzinie elektroniki jak ja ( do tej pory nie jestem pewien czy prąd to nie są takie robaczki co pędzą z jednego końca kabelka do drugiego ). Po prostu ściągnąłem zdanie z instrukcji obsługi żeby nie podawać nazwy.
A więc co za tym idzie XLT odpada, chociaz widziałem w akcji i podziwiam.
Podziwiam również ludzi którzy tą magiczną skrzynkę potrafią obsługiwać - jawią mi się jak jacyś szamani z wiedzą tajemną.
Gdybym ja w nim pogmerał to nie tylko ja ale nikt inny już by nic nie wykrył. A moja córka z Discevery 1100 by Bounty Hunter miałaby niezła uciechę.
Napisano
Przez póltora roku z Solarisem, w końcu jako tako udało mi się z nim porozumieć ( powiedzmy na 3), chociaż pewnych spraw nie jestem w stanie przeskoczyć. Ale jak czytałem na forum to nie tylko ja .
No więc miedzy innymi z tych powodów szukam czegoś dobrego ale prostego w obsłudze. Dlatego pierwotnie mój wybór padł na x-70 ale o tym powyżej. Zastanawia mnie sugestia z Quattro , chociaż zdania na jego temat mocno są podzielone.
Pozdrawiam!
Napisano
Paul.

Na forum XLT masz zestawienie i porównanie właśnie Quattro z X70 (zresztą także z innymi sprzętami).. Polecam wnikliwą lekturę wszystkich testów przed podjęciem wiążącej decyzji;)

Pozdrawiam

VW

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie