paul Napisano 24 Październik 2006 Autor Napisano 24 Październik 2006 Witam!Pomyślałem sobie że zmienię wykrywacz. Nie żebym zaraz psy wieszał na obecnym,- ma swoje wady, ma tez zalety.Czasami człowieka coś nachodzi i musi coś koniecznie zmienić - na przykład wykrywacz, albo samochód, albo kobietę ..... no może się trochę zagalopowałem ale żona chyba tego nie przeczyta. W każdym razie zmienia się i już.No więc pomyślałem że go zmienię.Po wstępnej analizie zaskórniaków wyszło na to, że jak przez pół roku zastosuję dietę ryżową ( śniadanie - ryż , obiad - ryż , kolacja - ryż ), to ok 3 tys. uzbieram.Następna czynność to zapoznanie się z opiniami na forach.Tutaj pełna zgodność!! Wszyscy pieją z zachwytu nad urządzeniem pod tytułem x-70. Same zalety, żadnych wad po prostu super!
paul Napisano 24 Październik 2006 Autor Napisano 24 Październik 2006 Z postanowieniem że muszę mieć to cudo udałem się do sklepu.Na miejscu udaję niezdecydowanego i pytam o jakiś dobry wykrywacz za ok. 3 tys.błyskawiczna reakcja sprzedawcy i na ladzie ląduje..... oczywiście x-70.no- myślę sobie, to chyba przesądza sprawę ale dalej gram rolę marudy. W trakcie rozmowy otrzymuję instruktaż posługiwania się urządzeniem, trochę szczegółow technicznych i w końcu przymierzam sprzęt do ręki".Jest fajnie, ale ..... ostatnia próba.
paul Napisano 24 Październik 2006 Autor Napisano 24 Październik 2006 Przygotowałem sobie wcześniej dwie wykopane monetki - kreuzera oraz sreberko i mam zgodę na test w powietrzu".Wyniki są takie:kreuzer - 26 cm.małe cienkie sreberko - ok 10 cm.Mina mi zrzedła.Dzień wcześniej, na wykrywaczu do którego zapoznanie się z instrukcją wymaga kawy, albo herbaty i fotela wynik był taki:kreuzer - 33 cm.sreberko -15 cm.
paul Napisano 24 Październik 2006 Autor Napisano 24 Październik 2006 Ja wiem że testy w powietrzu nie są adekwatne do rzeczywistych zasięgów.Ja wiem że ustawienia, znajomość sprzętu itd. itd. itd.Ale aż 7 cm różnicy na niekorzyść takiego cuda??O sreberku nie wspomnę bo te 10 cm napisałem z grzeczności.No i powstał dylemat co w takim razie kupić?Bo naszła mnie chęć - żeby zmienić sprzęt!Pozdrawiam i czekam na sugestie!
adamix Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 ja tez zmieniam sprzet. Na quattro zapoznalem sie z opiniami roznych ludzi na forach i na niego padlo chociaz przymierzalem sie do wites xlt ale wybralem minelaba mysle ze bede zadowolony bo pokopie i kolorek/to przede wszystkim bo jestem w u.k./a i na militarke jest chyba tez ok .popatrz na roznych stronach co ludzie mowia o roznych piszczalkach , poukladaj sobie wszystkie informacje i wybieraj,chyba ze jestes zdecydowany na x-70moim zdaniem to ok sprzet.pozdrawiam!
Debogora Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 Sprzęt o.k.?2900 zeta za 10 cm.zasięgi?
ARKADIO.IE Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 witam,i oto rozpocznie się burza,związana z x-terrą 70.poczekamy ,poczytamy.(sam jestem bardzo ciekaw,jak ten wątek się rozwinie)bo ten sprzęt posiadałem!pozdrowienia
wilhelm6 Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 Witam!...bo ten sprzęt posiadałem! Jasno wynika że już nie posiadasz. Może napiszesz nieco więcej? Zbliża się okres zimowy, wielu z nas pewnie myśli o zmianie sprzętu, częśc może już wybrała x-terrę 70 czytając hymny pochwalne na jej temat (sam się namyślam biorąc jednak pod uwagę kilka modeli). Może łyżka dziegciu, jeżeli powodem Twojego już nie posiadania x-terry jest dziegc się przyda?pozdrawiamwilhelm6
kuba321 Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 Paul przyjacielu. Na X-terra 70 się nie zawiedziesz, ale ja z czystego sumienia i obowiązku przyjacielskiego mówię... kup Whites'a XLT, zwykły czy seria E. Pozdrawiam.....CirrusCX
ARKADIO.IE Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 witam po pierwsze,czemu wymagasz odpowiedzi,wiele jest udzielone na forum,wystarczy poszukać.a odpowiem na twoje pytanie,po prostu zamieniłem na inny.pozdrawiam
VanWorden Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 Witam!Zwierzę pod tytułem sprzęt idealny" nie istnieje i warto się pogodzić z tym stwierdzeniem;)Swoją drogą, X70 to bardzo dobry wykrywacz, podobnie jak i inne a testy w powietrzu są właśnie tym - testami w powietrzu:))PozdrawiamVW
Darek419 Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 Witam.To mówisz że zapoznanie się z instrukcją rutusa wymaga kawy i fotela.Ciekawe po tym co czytałem na forum na temat jego ustawień,nie jest to takie proste,chyba że się mylę bo ty nie masz rutusa.pozdro.
paul Napisano 25 Październik 2006 Autor Napisano 25 Październik 2006 Witam!Co do Solarisa - to absolutnie nie twierdzę że to sprzęt prosty, tym bardziej dla takiego ignoranta w dziedzinie elektroniki jak ja ( do tej pory nie jestem pewien czy prąd to nie są takie robaczki co pędzą z jednego końca kabelka do drugiego ). Po prostu ściągnąłem zdanie z instrukcji obsługi żeby nie podawać nazwy.A więc co za tym idzie XLT odpada, chociaz widziałem w akcji i podziwiam.Podziwiam również ludzi którzy tą magiczną skrzynkę potrafią obsługiwać - jawią mi się jak jacyś szamani z wiedzą tajemną.Gdybym ja w nim pogmerał to nie tylko ja ale nikt inny już by nic nie wykrył. A moja córka z Discevery 1100 by Bounty Hunter miałaby niezła uciechę.
paul Napisano 25 Październik 2006 Autor Napisano 25 Październik 2006 Przez póltora roku z Solarisem, w końcu jako tako udało mi się z nim porozumieć ( powiedzmy na 3), chociaż pewnych spraw nie jestem w stanie przeskoczyć. Ale jak czytałem na forum to nie tylko ja . No więc miedzy innymi z tych powodów szukam czegoś dobrego ale prostego w obsłudze. Dlatego pierwotnie mój wybór padł na x-70 ale o tym powyżej. Zastanawia mnie sugestia z Quattro , chociaż zdania na jego temat mocno są podzielone.Pozdrawiam!
VanWorden Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 Paul.Na forum XLT masz zestawienie i porównanie właśnie Quattro z X70 (zresztą także z innymi sprzętami).. Polecam wnikliwą lekturę wszystkich testów przed podjęciem wiążącej decyzji;)PozdrawiamVW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.