to17071990 Napisano 13 Październik 2006 Autor Napisano 13 Październik 2006 Czy ma ktos jakieś i nformacje o mogiłach niemieckich w rejonie Staszowa , Stopnicy i Szydłowa oraz o miejscach rozbrojeń Niemców w rych rejonach??
SeBi Napisano 13 Październik 2006 Napisano 13 Październik 2006 Nie zebym byl zlosliwy albo cos takiego ale co czy ty chcesz je rozkopac? Bo nie mam innego pomysłu , nie chcesz sie chyba pomodlić..
acer Napisano 13 Październik 2006 Napisano 13 Październik 2006 Po co ci takie informacje - zostaw ich w spokoju.Pod Morawicą jest chyba zbiorowy cmentarz niemiecki.
to17071990 Napisano 13 Październik 2006 Autor Napisano 13 Październik 2006 Chce zrobić zdjęcia , bo chce zebraś widoczne ślady wojny . Wszystkim powiem , że mogiły nie są do rozkopywania , ale w miejscach rozbrojeń można posukać . Prosilbym o lokalizacje takich miejsc
KRUSZYNA Napisano 13 Październik 2006 Napisano 13 Październik 2006 Szanowny kolego,pytając o takie miejsca(rozbrojeń,potyczek,zrzutowisk,itp,itd)odbierasz sobie większą część z przyjemności poszukiwań.Poszukaj literatury o historii okolicy,popytaj starych ludzi którzy jeszcze żyją.Poszukaj w bibliotekach i wyszukiwarkach internetowych.Zdobyte informacje nanieś na mapę okolicy,porównaj to co na mapie z terenem.Wykrywacz i sygnał z niego to tylo niewielka część poszukiwań.Znaleziony przedmiot należy zidentyfikować,opisać,poszukać jego historii.Całość tych działań to dopiero przygoda,przynajmniej dla mnie.pozdrawiamklruszyna
to17071990 Napisano 15 Październik 2006 Autor Napisano 15 Październik 2006 A czy mógłbys mnie na jakis trop naprowadzic , gdzie i jak szukac miejsc rozbrojen , co wpisywać w wyszukiwarce?
to17071990 Napisano 17 Październik 2006 Autor Napisano 17 Październik 2006 No tak po prostu rozbrojenie i tyle . NO , trochę poszukam........, ale jak ktoś by mial informacje , to prosiłbym o kontakt
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.