Skocz do zawartości
  • 0

Część od polskiego przewodu paliwowego?

Pit_100

Pytanie

Napisano

Znalazłem ostatnio taki przedmiot na polskich pozycjach z 1939r. Przedmiot ma 8 cm długości. Średnica z szerszej strony 40mm, z węższej 25mm. Część ta posiada tabliczkę znamionową a na niej jest napisane
CFCI28
3-31
PLM.
Widać także szczątkowe części prawdopodobnie gumowego węża. Co to może być? Od czego moze pochodzić?

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znalazłem ostatnio taki przedmiot na polskich pozycjach z 1939r. Przedmiot ma 8 cm długości. Średnica z szerszej strony 40mm, z węższej 25mm. Część ta posiada tabliczkę znamionową a na niej jest napisane
CFCI28
3-31
PLM.
Widać także szczątkowe części prawdopodobnie gumowego węża. Co to może być? Od czego moze pochodzić?

Napisano
Mam wrażenie, że jak rok temu nikt nie wiedział to nic sie nie zmieniło, w końcu gwardia wszechwiedzących się nie zmienia, to nadal ta sama grupa... A odświeżanie topica w ten sposób chyba nie jest specjalnie eleganckie...
Napisano
Czy na tym forum naprawdę nie ma znawców polskiego września? Coś nie chce mi się w to wierzyć. Nikt nie wie co może oznaczać skrót PLM??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie