Skocz do zawartości

Ludzie_na_forum

Gość grzecho

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Z pewnym zażenowaniem przeczytałem post wywołany przez dragera kim są ludzie piszący na forum". Panowie, czy za każdym razem musimy się okładać. Czy wynika to z zacietrzewienia, czy też ze zwykłego chamstwa? Nie jeżdzę na szeroko pojęte zjazdy, nie znam prawie nikogo z piszących, ale gdybym wszedł pierwszy raz na stronę forum to pomyślałbym, ze mam do czynienia z powiedzmy grupką dziwnych ludzi". Oczywiście nie należy tu generalizować., ale ogólnie to na forum sami o sobie świadczymy.
A czasem może się okazać, że znajomości wyniesione ze wspólnych tematów poruszanych na forum przenoszą się na inne sfery życia (kiedyś uprawiałem wyczynowo sport i po tych wielu latach znajomości zawarte w tamtych czasach bardzo procentują). Wydaje mi się, że trudniej obrażać ludzi gdy się ich lepiej zna. Może więc trochę zrezygnować z anonimowości i lepiej się poznać od niezbyt zawodowych" tematów. Może znajdzie się więcej wspólnych płaszczyzn. A może założyć jakiś katalog na forum? Wtedy łatwiej mogą się znaleźć ludzie o podobnych zaintersowaniach, czy też problemach.
Żeby zacząć od siebie:
Zawodowo: konstruktor, własna firma projektowa
Prywatnie: 30 lat, żonaty, potomek w drodze
Hobby: konstrukcja i instalacje starych budynków, rewaloryzacja i naprawa obiektów, historia fortyfikacji, urystyka sztolniowa", zbieram stare książki o budownictwie.
rejon działania: Pomorze Środkowe i Zachodnie oraz Sudety.

Pzdr.

Grzegorz Maliszewski
Napisano
od tego powstal dzial poznajamy sie", podobna argumentacje wystosowalem wlasnie w celu uruchomienia takowego.
Kwestią chęci lub innych czynnikow jest bardziej lub mniej rozbudowany opis zainteresowan danej osoby, etc.
Napisano
Odnośnie okładania", sądzę że forum psują" ludzie traktujący swoje hobby jak zawód i źródło dochodów (znam to zjawisko z pewnego stowarzyszenia). Rodzi się zawiść, dochodzenie co kto sprzedał, za ile, utajnianie" informacji, wyśmiewanie mniej doświadczonych, do tego dochodzi zwykłe cwaniactwo handlarza i mamy co mamy. Przykre. Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie