tottek Napisano 8 Październik 2006 Autor Napisano 8 Październik 2006 Proszę o identyfikację tego oto znaleziska. Co to jest i z jakich czasów pochodzi? Osobiście mam pewną teorię ale wolałbym to potwierdzić.
adamix Napisano 8 Październik 2006 Napisano 8 Październik 2006 moze sredniowieczny naparstek?to do glowy mi przychodziCZUJ DOL!
janushew Napisano 8 Październik 2006 Napisano 8 Październik 2006 Chciałyś widzieć wzory orientalne?? j
Digger Napisano 8 Październik 2006 Napisano 8 Październik 2006 Okucie od pochwy jakiejś broni białej (trzewik pochwy). Jakie to ma wymiary?Pozdrawiam!!!
tottek Napisano 8 Październik 2006 Autor Napisano 8 Październik 2006 Mam podobne skojarzenia Digger! Ciekawe jaka to była broń? A oto wymiary:wysokość 5,3cm. szerokość 3,00cm.
Digger Napisano 8 Październik 2006 Napisano 8 Październik 2006 Sądząc po wielkosci raczej jakis puginał lub cos podobnego. Jesli chodzi o ornamentyke to strzelał bym w gotyk, ale podkreślam jest to strzał (poparty intuicją.
Pytanie
tottek
Proszę o identyfikację tego oto znaleziska. Co to jest i z jakich czasów pochodzi? Osobiście mam pewną teorię ale wolałbym to potwierdzić.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.