milbas Napisano 6 Październik 2006 Autor Napisano 6 Październik 2006 Witam. Prosze o pomoc w identyfikacji paru dzisiejszych wykopków. Najbardziej mnie ciekawi dziwny pojemnik - długość około 4 cm., żrednica około 1 cm. (aczkolwiek jest owalny :-). Foto 1
milbas Napisano 6 Październik 2006 Autor Napisano 6 Październik 2006 Foto 2 po otworzeniu. (był psty w środku)
milbas Napisano 6 Październik 2006 Autor Napisano 6 Październik 2006 Po delikatnym przetarciu okazało się, że na pojemniku widnieje jakiś napis - jak się wydaje w języku rosyjskim. Co to jest i do czego służyło (i kiedy oczywiście :-). CZekam z niecierpliwością na wszelkie sugestie.
milbas Napisano 6 Październik 2006 Autor Napisano 6 Październik 2006 Czy to część ostrogi ??? Obok znalazłek dwa duże guziki polskie wrzesniowe i połówkę polskiego nieśmiertelnika (niestety czystą :-()
milbas Napisano 6 Październik 2006 Autor Napisano 6 Październik 2006 I ostatni przedmiot - podejrzewam, że współczesny, ale na tyle mnie zaciekawił, że stwierdziłem, że wezmę :-). Aluminium (albo inny lekki metal). część jakiegoś lewarka ?????To tyle Pozdrawiam MILBAS
Yena Napisano 6 Październik 2006 Napisano 6 Październik 2006 Ostatnim przedmiotem jest podkładka od zacisku do kabli energetycznych ;) Pozdrawiam!
Pytanie
milbas
Witam. Prosze o pomoc w identyfikacji paru dzisiejszych wykopków. Najbardziej mnie ciekawi dziwny pojemnik - długość około 4 cm., żrednica około 1 cm. (aczkolwiek jest owalny :-). Foto 1
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.