irade Napisano 5 Październik 2006 Autor Share Napisano 5 Październik 2006 witam:) chodzi mi o olej do czyszczenia broni jaki mają w wojsku:) co to za olej i gdzie można taki dostać? pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 Olej maszynowy ?Taki charakterystyczny zapaszek plastelinyPochwy od bagnetów też tym waniały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 Nie wiem co to za olej ale załatwiałem go właśnie z wojska. Stosuje go zgodnie z przeznaczeniem czyli do czyszczenia broni. Nic specjalnego tyle że tańszy od Balistolu. Ma jakieś inne ciekawe zastosowania?Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Październik 2006 Share Napisano 5 Październik 2006 maszyny do szycia, maszynki do golenia, pochwy bagnetów AK.....W sklepach łowieckich są różne specyfiki, ale właśnie np. dubeltówkę pamiętam czyściło się takim olejem maszynowym bo był najtańszy od innych specyfików. Całą resztę co miałem wypsułem na bagnety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 7 Październik 2006 Autor Share Napisano 7 Październik 2006 już wiem:) to sie nazywa PKB - Płyn do Konserwacji Broni i kosztuje 55 litrowa butelka a 0,5 litra - 35 zeta:)pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.