piterb1 Napisano 24 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2003 od jakiej k.maszynowego jest ten zamek?pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterb1 Napisano 25 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2003 ojej frozzer:)przecierz to nawet nie leżało koło zamka od mg42(fot)(notabene lezało o metr od zamka od mg34). podejzenia sa nastepujace - karbin maszynowy niemiecki napewno nie 34 i nie 42- za to z duzym prawdopodobinstwem mg81 do ktorego mial moznosc wsadzic to ustrojstwo i wlasciwie pasowalo, ale pewnosci nie mam bo nie znalazlem nigdzie zadnych schematow ani zdjec bebechow. mozektos spotkal sie z czyms takim?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterb1 Napisano 27 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2003 troche wiecej bylo dwolufowych . tez mam pare gratow od 81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Wrzesień 2003 Share Napisano 25 Wrzesień 2003 http://www.arms-ordnance.com/images/mg81boltasstop.jpgproszęPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 25 Wrzesień 2003 Share Napisano 25 Wrzesień 2003 :-PPPPPPPP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 25 Wrzesień 2003 Share Napisano 25 Wrzesień 2003 Gdzie(oprócz w Odkrywcy) możn poczytać o MG81?Znacie jakieś linki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterb1 Napisano 25 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2003 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Wrzesień 2003 Share Napisano 26 Wrzesień 2003 http://users.bigpond.net.au/feckless/German%20mgs.htmlnp. tu ;-)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Wrzesień 2003 Share Napisano 26 Wrzesień 2003 http://www.luftarchiv.de/bordgerate/waffen.htmI taki fajny. Wystarczy w wyszukiwarkę wpisać MG-34 MG-42 MG-81 MG-15.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 29 Wrzesień 2003 Share Napisano 29 Wrzesień 2003 Mg 34 wyprodukowano jakieś 345tyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterb1 Napisano 24 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2003 od jakiej k.maszynowego jest ten zamek?pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterb1 Napisano 24 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2003 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIWEROLOG_16 Napisano 26 Wrzesień 2003 Share Napisano 26 Wrzesień 2003 Witam niedawno znalazłem nad odrą między główkami klapę, lufę z osłoną, zamek, śliz, odciąg, a także tylec od mg-81 i kompletne mg-15 tylkoo lekko pokrzywione :( ale już wyprostowane!!! wszystko 45% oksydy :) dopiero po przeczytraniu artykułu w odkrywcy odkryłem od czego są te ciekawe części i złapałem się za głowę że wyprodukowano tego tylko 46 tysięcy sztuk a do niedawna myślałem że moja mg-34 jest żadka :) A wogule to ile sztuk mg-34 wyprodukowano ?? I co miałem mówić gdyby ktoś z was miał do sprzedania komore zamkową, chwyt od 81-nki to bardzo chętnie kupię Także kolbe i celownik przeciwlotniczy do mg-15 !!! Chcę złożyć to cudo !!!I jeszcze jedno pytanko nie wiecie od czego wchodziła tam kolba bo nużki to na sanki standard aż do powstania mg-42 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 25 Wrzesień 2003 Share Napisano 25 Wrzesień 2003 mg42???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
piterb1
od jakiej k.maszynowego jest ten zamek?
pozdr.
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.