Skocz do zawartości

Chyba jednak zaprzyjaźnię się z minelabem :)

rav79

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 69
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Co ja będę tu mówił skąd one są, jak Wy bardzo dobrze wiecie. :)
Swoją drogą dziur które tam ostatnio widziałem nie powstydziła by się żadna koparka. Wstydzić sie powinnismy za to my, tyle się wałkuje o kulturze pracy" a tam istna sodoma...
kłaniam
Indar
Napisano

Dzisiaj nam przerwał właściciel pola. Zamiast monet musieliśmy szuakć moździerzy na jego miedzy :(
Chłopina się modlił przed orką. Podobno jak przyjechali kiedyś do niego saperzy na zgłoszenie to bardziej na rozrywkach zależało im na znalezieniu we wsi chętnych na paliwo :)
Na mazurki i ja chętnie skoczę ale dopiero na wiosnę albo w lato. Byłem raz w tym sezonie pod Ruskowem. Efekty mizerne ale też spotkaliśmy w lesie gościa z wyrkrywką. Niestety oddalił się niezwłoczne jak nas zobaczył.
pozdrawiam
R

• 1 month later...
Napisano

Zima obrodziła... szkoda, że takimi pospoliciakami i do tego raczej w kiepskich stanach :(
Ale rok temu w styczniu tylko wspominałem o ostatnich wykopkach w listopadzie :)

• 4 weeks later...
Napisano
No szkoda że ja wcześniej nie przeczytałem tego wątku! Żebyści wiedzieli ile Indar się napłakał żeby te monetki wykopać. Na początku biegał z wykrywką jak z kosą. Potem stwierdził że tu nic nie ma. Ale w końcu nie wytrzymałem mówię mu - TU KOP. No i znalazł. Doszedł jeszcze mały opieprz że wykrywacz traktuje jak KOT w wojsku MOPA i macha nim bez sensu!!! Pomogło. Wsłuchał się w sprzęt, zwolnił bieganie a teraz nawet wspomina że można by było znów się przejechać i (może nawet) Samsonowowi trochę kopiejek skroić. Pozdrawiam.
Napisano
Dobrze Wy tam macie z tym Samsonowem. Trochę tam bilonu nagubił. Szkoda, że wrzucił wszytko do kwaśnej gleby. 1, 2 i 3 kopiejkówki to wyglądają jak wtrawione przez jakiś kwaśny roztwór.
Napisano
Ja myślę że on to celowo tam zrobił, wiedział że będziemy za to go kiedyś przeklinać. :)
Kurpiak, ja Cię tym mopem przez ten zakuty łeb zdzielę.
A kopiejki, dobre na pocieszenie - jak nic cały dzień nie wychodzi, jakoś nie chce mi się tam celowo pchać.
dobranoc
I.
  • 1 month later...
Napisano
Witam.Piękny srebrnik.Gratuluje!!
Ja również chodze po mazowieckich polach i lasach,ale tylko srebrne grosze carskie wychodzą :(
Mam nadzieje,że to sie zmieni jak CZ doleci"
Jeszcze raz gratuluje i pozdrawiam.

Qui quaerit,invenit
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
Napisano

Na wieczornym spacerze - ciszą 2 carskie guziczki grenadierskie i piękny medalik z początku XVIIIw., pozatym boratyny, boratyny, boratyny...
pozdrawiam
R

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie