Wawaludzik Posted September 19, 2006 Author Share Posted September 19, 2006 Witam!Jestem dopiero raczkującym poszukiwaczem i potrzebuję pomocy. Co to za moneta? Przekopałem forum i wiele innych stron i nie mogę znaleźć odpowiedzi. Stan jak widać agonalny, i teraz moje drugie pytanie: Po wykopaniu z ziemi moneta została jedynie oczyszczona pod wodą delikatnie miękka szczoteczką. Mam wrazenie, że po tej operacji stała się mniej czytelna. Czy zaszkodziłem jej, czy i tak było to nie do unikniecia w tym stanie? Pytanko jeszcze - ten zielony kolor to resztki patyny? Dzięki za odpowiedź,pozdrawiam,Wawaludzik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wawaludzik Posted September 19, 2006 Author Share Posted September 19, 2006 i druga strona Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wawaludzik Posted September 19, 2006 Author Share Posted September 19, 2006 A to jest kopiejka, 1860, dobrze mówię? (piszę :-) ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pretorian(L) Posted September 19, 2006 Share Posted September 19, 2006 Witam. Posiadasz 3Kreuzer'y Francis'a.A tutaj wszystko na temat tej monetki http://www.krischanphoto.com/austria/coins/1792/1800kreuzer.htm A druga napewno kopiejka lub jakaś część kopiejki 1/4lub1/2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wawaludzik Posted September 21, 2006 Author Share Posted September 21, 2006 Dzięki za odpowiedź. Czy jest to często spotykana moneta? I ponawiam pytanie o czyszczenie - czy sposób ze szczoteczką był zbyt inwazyjny?pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anielskooki Posted September 21, 2006 Share Posted September 21, 2006 Myślę,że ta moneta po wykopaniu była w takim stanie że każdy sposób byłby zbyt inwazyjny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.