Wawaludzik Napisano 19 Wrzesień 2006 Autor Napisano 19 Wrzesień 2006 Witam!Jestem dopiero raczkującym poszukiwaczem i potrzebuję pomocy. Co to za moneta? Przekopałem forum i wiele innych stron i nie mogę znaleźć odpowiedzi. Stan jak widać agonalny, i teraz moje drugie pytanie: Po wykopaniu z ziemi moneta została jedynie oczyszczona pod wodą delikatnie miękka szczoteczką. Mam wrazenie, że po tej operacji stała się mniej czytelna. Czy zaszkodziłem jej, czy i tak było to nie do unikniecia w tym stanie? Pytanko jeszcze - ten zielony kolor to resztki patyny? Dzięki za odpowiedź,pozdrawiam,Wawaludzik
Wawaludzik Napisano 19 Wrzesień 2006 Autor Napisano 19 Wrzesień 2006 A to jest kopiejka, 1860, dobrze mówię? (piszę :-) )
pretorian(L) Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 Witam. Posiadasz 3Kreuzer'y Francis'a.A tutaj wszystko na temat tej monetki http://www.krischanphoto.com/austria/coins/1792/1800kreuzer.htm A druga napewno kopiejka lub jakaś część kopiejki 1/4lub1/2
Wawaludzik Napisano 21 Wrzesień 2006 Autor Napisano 21 Wrzesień 2006 Dzięki za odpowiedź. Czy jest to często spotykana moneta? I ponawiam pytanie o czyszczenie - czy sposób ze szczoteczką był zbyt inwazyjny?pozdrawiam!
Anielskooki Napisano 21 Wrzesień 2006 Napisano 21 Wrzesień 2006 Myślę,że ta moneta po wykopaniu była w takim stanie że każdy sposób byłby zbyt inwazyjny.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.