zabi Napisano 19 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2006 Witam. Chodzi o to że posiadam M72, która została pomalowana na feldgrau i ma doklejone znaczki BMW i licznik BMW. Chciałbym ją jak najbardziej zbliżyć" do R71 tylko nie bardzo wiem czym się różniła jeszcze. Z fotek wywnioskowałem że zbiornik paliwa jest troche inny i z tyłu mocowanie błotnika. Prosze o jakiekolwiek info, fotki itp. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=365191 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megakura Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 kolego, jezli masz ambicje by wystylizowac emke n r71 to masz tu bardzo dobry kontaktwww.motomilitary.abc.pl , wejdz w zakladke wh motor staciwa, od niego sie dowiesz wszystkiego. powodzenia i pozdrawiamkloss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekuc Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 Polecam zwężony zbiornik paliwa,usunięcie wzmocnień ramy(trójkąty w tyle ramy) plus błotniki od AVO Simsona po odpowiedniej przeróbce i efekt jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamT Napisano 21 Wrzesień 2006 Share Napisano 21 Wrzesień 2006 Chcesz popsuc piekny motocykl i zrobic pasztet, którym i tak nie oszukasz kogoś kto zna sie choć troche na motocyklach. Głupota. Jeśli koniecznie chcesz być w feldgrau to przypuszczam, że Niemcy jeździli na zdobycznych M72 tak samo jak na T 34. Po co przerabiać piękny motocykl, przemaluj go i starczy a nikt ci nie powie, ze spier.... zabytkowy motocykl.A co do M-ek przerabianych na BMW, dostałem ostatnio zdjęcia ruskiego wynalazka, który nazywa sie ponoć TZM, widział ktoś takie cudo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satron1200 Napisano 21 Wrzesień 2006 Share Napisano 21 Wrzesień 2006 Witam . Problem polega na tym , że wojenne M72 też miało zupełnie inny : zbiornik , blachy , idt... . Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamT Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 Ładna :)Moja wcześniejsza Mka byla powojenna i niewiele sie rozniła. Troche inne koła i inaczej mocowany przedni błotnik. Może jeszcze jakieś drobiazgi, nie pamiętam bo sprzedałem ją jakieś 12 lat temu. Moim zdaniem do zabawy w WH wystarczy, a jeśli myślisz poważnie o BMW, kup sobie BMW i tyle. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamT Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 A tmz wyglada tak i podobno jesto to oryginalny" rosyjski motocykl wyprodukowany w ilości prawie 1000 sztuk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satron1200 Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 Witam , a nie jest to przypadkiem BMW R72? Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XANTOS Napisano 23 Wrzesień 2006 Share Napisano 23 Wrzesień 2006 taki sobie sznureczek ;)http://motopark.webpark.pl/m72.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schutze Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Panowiem wcale do celów rekonstrukcyjnych nie trzeba kupowac bmw oryginalnego to po pierwsze:)) Motocykli pirwowzorów popularnej emki czyli bmw r71 wyprodukowano około 3500 sztuk więc nawet odnalezienie orygianała graniczy z cudem o wartości nie wspomne nawet.Prosze tylko nie mylic 2 modeli motocykla w wehrmachcie na początku wojny wiekszosc 2 cylindrowych motocykli stanowiły bmw r12 i bmw r11 naturalnie takze i bmw r71.Emka od bmw rózni sie kilkoma rzeczami:Konstrukcja zbiornikaOsprzet elektryczny bosch regulator prądnica klaksonlampka tylna hella mocowana charakterysrtycznie jak w bmw r-35 nad tablica rejestracyjnabrak wzmocnienia ramy w miejscu spawania suwakówfaktura gumy siedzeniamocowanie tylnego błotnikakonstrukcja filtra powietrzamocowanie przedniego błotnikanapis na przyspieszaczy zapłonu po niemieckuCyferblat od licznika miał logo bmw i skale zdaje sie do a140km/h lub 120 nie pamiętam juz:))Przede wszystkim jakosc wykonaniaSą jednak pewne wyjątki mianowicie motocykle m-72 pierwszej produkcji były niema identyczne jak bmw r-71róznica tkwiła w osprzecie elektrycznym napisach po rosyjsku.Jesli czegos niewymieniłem prosze o uzupełnienie. Posiadam zdjęcia motocykla bmw r 71 jesli Cie interesuje to daj znac mi na gg 6256916 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schutze Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Panowiem wcale do celów rekonstrukcyjnych nie trzeba kupowac bmw oryginalnego to po pierwsze:)) Motocykli pirwowzorów popularnej emki czyli bmw r71 wyprodukowano około 3500 sztuk więc nawet odnalezienie orygianała graniczy z cudem o wartości nie wspomne nawet.Prosze tylko nie mylic 2 modeli motocykla w wehrmachcie na początku wojny wiekszosc 2 cylindrowych motocykli stanowiły bmw r12 i bmw r11 naturalnie takze i bmw r71.Emka od bmw rózni sie kilkoma rzeczami:Konstrukcja zbiornikaOsprzet elektryczny bosch regulator prądnica klaksonlampka tylna hella mocowana charakterysrtycznie jak w bmw r-35 nad tablica rejestracyjnabrak wzmocnienia ramy w miejscu spawania suwakówfaktura gumy siedzeniamocowanie tylnego błotnikakonstrukcja filtra powietrzamocowanie przedniego błotnikanapis na przyspieszaczy zapłonu po niemieckuCyferblat od licznika miał logo bmw i skale zdaje sie do a140km/h lub 120 nie pamiętam juz:))Przede wszystkim jakosc wykonaniaSą jednak pewne wyjątki mianowicie motocykle m-72 pierwszej produkcji były niema identyczne jak bmw r-71róznica tkwiła w osprzecie elektrycznym napisach po rosyjsku.Jesli czegos niewymieniłem prosze o uzupełnienie. Posiadam zdjęcia motocykla bmw r 71 jesli Cie interesuje to daj znac mi na gg 6256916 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.