pink Napisano 23 Wrzesień 2003 Autor Napisano 23 Wrzesień 2003 Proszę niech mi ktoś to zidentyfikuje pierwsza strona
pink Napisano 23 Wrzesień 2003 Autor Napisano 23 Wrzesień 2003 Proszę niech mi ktoś to zidentyfikuje pierwsza strona
Gość Napisano 23 Wrzesień 2003 Napisano 23 Wrzesień 2003 Pisze W imię Boga i ojczyzny 1914-18", czyli za I wojnę. A po herbie można by dojść, z jakiego kraju pochodzi (Austria???).Pozdrawiam
marwro Napisano 23 Wrzesień 2003 Napisano 23 Wrzesień 2003 Jest to węgierski medal pamiątkowy dla uczestników I Wojny Światowej, tu - wersja dla żołnierzy i kombatantów (z mieczami i hełmem). Medal ustanowiony 26 maja 1929 przez regenta adm. Horthy'iego.O ile mnie pamięć nie myli to wstążka do niego posiadała następujące kolory: biały, czerwony, zielony (turkusowy?), czerwony, biały. Zielony w środku był szeroki natomiast biały i czerwony to były wąskie paseczki na obrzeżach.pozdrmarwro
Pytanie
pink
Proszę niech mi ktoś to zidentyfikuje
pierwsza strona
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.