larte Posted September 17, 2006 Author Share Posted September 17, 2006 witamproszę o pomoc w identyfikacji tej monetkikształt bardzo niesymetryczny - czego do końca na foto nie widać oglądając ją pod lupą dochodzę do wniosku że 'litery' dookoła twarzy nie są arabskie - tak mi się wydaje - bardziej są to jakieś znaczki.średnica 27mm, metal - miedź lub brąz ale nie jestem pewny - jeszcze nie czyszczona.za każdą odpowiedż z góry bardzo dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarekD Posted September 17, 2006 Share Posted September 17, 2006 Zrób w miarę możliwości lepsze zdjęcia i daj drugą stronę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
larte Posted September 21, 2006 Author Share Posted September 21, 2006 próbowałem zrobic lepsze foto, ale nic lepszego nie wyszłodruga strona monetki jest starta więc foto niczego nie daprzypatrzyłem się dokładniej i dochodzę do wniosku, że może to być moneta z grecji, tzn podobne są na niej litery jak w tym alfabecie.dodam rówież, że szukałem czegos podobnego ale takiej nie znalazłem nigdzie. znak szczególny tej ponety, jest taki, że ba gardzo duży rant- około 7-8mm niewykożystanego miejsca dookoła bicia - może jest nieobcięta??jeśli ktoś ma jakieś sugestie, to proszę o zabranie głosupozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
larte Posted September 21, 2006 Author Share Posted September 21, 2006 ale literówek narobiłem :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopijnik2 Posted September 21, 2006 Share Posted September 21, 2006 weź ją na skaner, taki grubszy, albo na xero z powiększeniem i dopiero na skaner... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.