larte Napisano 17 Wrzesień 2006 Autor Napisano 17 Wrzesień 2006 witamproszę o pomoc w identyfikacji tej monetkikształt bardzo niesymetryczny - czego do końca na foto nie widać oglądając ją pod lupą dochodzę do wniosku że 'litery' dookoła twarzy nie są arabskie - tak mi się wydaje - bardziej są to jakieś znaczki.średnica 27mm, metal - miedź lub brąz ale nie jestem pewny - jeszcze nie czyszczona.za każdą odpowiedż z góry bardzo dziękuję.
DarekD Napisano 17 Wrzesień 2006 Napisano 17 Wrzesień 2006 Zrób w miarę możliwości lepsze zdjęcia i daj drugą stronę?
larte Napisano 21 Wrzesień 2006 Autor Napisano 21 Wrzesień 2006 próbowałem zrobic lepsze foto, ale nic lepszego nie wyszłodruga strona monetki jest starta więc foto niczego nie daprzypatrzyłem się dokładniej i dochodzę do wniosku, że może to być moneta z grecji, tzn podobne są na niej litery jak w tym alfabecie.dodam rówież, że szukałem czegos podobnego ale takiej nie znalazłem nigdzie. znak szczególny tej ponety, jest taki, że ba gardzo duży rant- około 7-8mm niewykożystanego miejsca dookoła bicia - może jest nieobcięta??jeśli ktoś ma jakieś sugestie, to proszę o zabranie głosupozdrawiam
kopijnik2 Napisano 21 Wrzesień 2006 Napisano 21 Wrzesień 2006 weź ją na skaner, taki grubszy, albo na xero z powiększeniem i dopiero na skaner...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.