Gość Napisano 22 Wrzesień 2003 Share Napisano 22 Wrzesień 2003 Znalazłem kilka łusek, jednak jest na nich gruby nalot, poprzyklejany piasek. Łuski sa prawdopodobnie od polskiego mausera. Nalot jest tak gruby że nie można otczytać napiów na denku łuski. Czy mozna chemicznie oczyścic ten nalot? Jeżeli tak to w jaki sposób ? Czy pozostaje tylko czyszczenie mechaniczne?Pzdr AK 77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 22 Wrzesień 2003 Share Napisano 22 Wrzesień 2003 1 Rozpuszczasz kwasek cytrynowy w wodzie2 Wkladasz luski3 Czekasz od kilku minut do kilku godzin4 Widzisz cuda :)Moc roztworu w zaleznosci od ilosci nalotu. A jak pojawi sie nalot z kwasku to papier scierny i potem pasta polerska (np automax, kosztuje 5zl w sklepach samochodowych).Ps. mam nadzieje ze pociski sa zdekowane!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 25 Wrzesień 2003 Share Napisano 25 Wrzesień 2003 albo zanurzasz w occie na pare godzinek:))) Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 26 Wrzesień 2003 Share Napisano 26 Wrzesień 2003 Moczyłem w kwasku ale mosiądź robi się czerwony. Dlaczego jeżeli trwało to kilka minut?Jak tego uniknąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.