gusstaw Posted September 10, 2006 Author Share Posted September 10, 2006 Witam Mam jedno pytanie chcę kupić wykrywkę do 2 tys ale mam jeden warunek chce aby jak najlepiej w trybie dynamicznym pokazywała kolor .Nie ważne czy słaby czy dobry kolor chodzi mi generalnie o odrzucanie żelaza możliwie jak najlepiej.Nie ważne czy bedzie to dyskryminacja tonowa czy graficzna chodzi mi tylko o celność trafień koloru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanekSiD Posted September 11, 2006 Share Posted September 11, 2006 Więc mogę podać Ci uogólnione wskazówki gdzie powinieneś skierować swe kroki.- częstotliwość – na ogół wykrywacze o wysokiej częstotliwości są bardziej podatne na żelastwo od wykrywaczy bliżej standardowych częstotliwości. Jest to raczej ogólna tendencja niż żelazna zasada. Sprawdzi się więc typowy wykrywacz na monety o częstotliwości 6 – 7 kHz. Drugim rozwiązaniem jest wiele częstotliwości które również bardzo dobrze, jeśli nie jeszcze lepiej radzą sobie z dyskryminacją.- zaletą będzie wyświetlacz który pomaga zmniejszyć ilość kopania.- są przedmioty których żaden wykrywacz nie dyskryminuje, jak na przykład stalowa obręcz, czy stalowa blacha dużej wielkości i mocno zerdzewiała.Na czym chodziłeś wcześniej, że tak sformułowałeś swoje zapytanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gusstaw Posted September 11, 2006 Author Share Posted September 11, 2006 Rutus Ultra II i widze że masz rację muszę jeszcze dużo poczytać i dużo pokopać dzięki za pomocPozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanekSiD Posted September 11, 2006 Share Posted September 11, 2006 Myślę, że przy zakupie dobrej klasy wykrywacza zagranicznego, dyskryminacja powinna zdecydowanie lepiej sobie radzić – różnica w budżecie odzwierciedla różnicę w jakości wykrywacza, biorąc choćby pod uwagę, że nie jest to najwyższy model wykrywacza, nawet wśród Rutusów. Najlepiej aby wykrywacz posiadał dyskryminacje wybiórczą. Wtedy odznaczasz wszystkie segmenty odpowiedzialne za żelastwo, z jednej strony masz pewność, że koloru nie pomijasz, z drugiej, że dyskryminujesz całe żelastwo. Do tego z dyskryminacji wybiórczej można czasem zrobić szerszy pożytek mając na uwadze, że trzeba używać jej z rozsądkiem i umiarem. Nie mniej tak jak mówiłem, pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Nie ma w 100% nieomylnej dyskryminacji, są tylko takie bardziej skuteczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.