Skocz do zawartości

Pytanie o wykrywacz

gusstaw

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam

Mam jedno pytanie chcę kupić wykrywkę do 2 tys ale mam jeden warunek chce aby jak najlepiej w trybie dynamicznym pokazywała kolor .Nie ważne czy słaby czy dobry kolor chodzi mi generalnie o odrzucanie żelaza możliwie jak najlepiej.Nie ważne czy bedzie to dyskryminacja tonowa czy graficzna chodzi mi tylko o celność trafień koloru.
Napisano
Więc mogę podać Ci uogólnione wskazówki gdzie powinieneś skierować swe kroki.
- częstotliwość – na ogół wykrywacze o wysokiej częstotliwości są bardziej podatne na żelastwo od wykrywaczy bliżej standardowych częstotliwości. Jest to raczej ogólna tendencja niż żelazna zasada. Sprawdzi się więc typowy wykrywacz na monety o częstotliwości 6 – 7 kHz. Drugim rozwiązaniem jest wiele częstotliwości które również bardzo dobrze, jeśli nie jeszcze lepiej radzą sobie z dyskryminacją.
- zaletą będzie wyświetlacz który pomaga zmniejszyć ilość kopania.
- są przedmioty których żaden wykrywacz nie dyskryminuje, jak na przykład stalowa obręcz, czy stalowa blacha dużej wielkości i mocno zerdzewiała.

Na czym chodziłeś wcześniej, że tak sformułowałeś swoje zapytanie?
Napisano
Myślę, że przy zakupie dobrej klasy wykrywacza zagranicznego, dyskryminacja powinna zdecydowanie lepiej sobie radzić – różnica w budżecie odzwierciedla różnicę w jakości wykrywacza, biorąc choćby pod uwagę, że nie jest to najwyższy model wykrywacza, nawet wśród Rutusów.
Najlepiej aby wykrywacz posiadał dyskryminacje wybiórczą. Wtedy odznaczasz wszystkie segmenty odpowiedzialne za żelastwo, z jednej strony masz pewność, że koloru nie pomijasz, z drugiej, że dyskryminujesz całe żelastwo. Do tego z dyskryminacji wybiórczej można czasem zrobić szerszy pożytek mając na uwadze, że trzeba używać jej z rozsądkiem i umiarem.

Nie mniej tak jak mówiłem, pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Nie ma w 100% nieomylnej dyskryminacji, są tylko takie bardziej skuteczne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie