VOO1 Napisano 9 Wrzesień 2006 Autor Napisano 9 Wrzesień 2006 W błotach Leningradu odnaleziono wrak razem z pilotem starszym lejtnantem Filipem Kostienko Tutaj podaje link do wiadomości oraz niżej do odnośnika z krótkiej relacji wydobycia .....Troche dziwne zachowanie tych rusków cieszyli sie co znaleźli u tego pilota ...i wydaje mi sie ,że za dużo rąk naraz go przeszukiwało ale to tak OT samolot to amerykański Curtiss P40 WARHAWKhttp://www.rtr.spb.ru/vesti/vesti_2006/news_detail.asp?id=6415
kot05 Napisano 9 Wrzesień 2006 Napisano 9 Wrzesień 2006 Umie ktos przetlumaczyc ten tekst? Dzieki iPzdr
mirek1973 Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 Z grubszapilot filip kostienko lecial w dniu czerwonej armii czyli 23 fewrała 1943 r na bojowe zadanie przerwania okrazenia pod leningradem jego eskadra wypelniala bardzo wzne bojowe zadanie bombardowania , rozkaz brzmiał -zniszczyc wrogie sily pod miejscowoscia nikolskoje i sukcesywnie przerwac okrazenie miasta ,niestety nie dolecial zostal zestrzelony w rejonie iwanowskich wzgorz ,po z gora 60 latach resztki jego isamolotu znaleziono pod warstwa 7 metrow mułu, zadziwiajace jak dobrze woda i bloto zakonserwowaly przedmioty znalezione we wraku . oprucz ksiazeczki partyjnej znaleziono bojowe plany operacyjne swiadectwa lotnika talony zywieniowe i bilet do teatru eksperci powiedzieli ze teraz na podstawie tych rzeczy w detalach mozna przesledzic ostatni dzien z zycia pilota nasze wiadomosci na biezaco beda sledzily wydarzenia z tym zwiazane
braun Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 ładny filmika tak swoją szosą to bardzo ładnie się gogadują i współpracują i trzeba się od nich uczyć i nie dawać sobie wywozić(ech nasza Polska Natura)wspaniałych eksponatów i na pewno zasilą jakieś rosyjskie muzeum lotnictwa.
piotrek_k Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 Ej sory ale jak dla mnie to z grzebaniem w tym ciele bez rękawiczek to chyba przegieli!! i potem odgarnianie tego ciała dla mnie jest jakieś nienormalne!!! dajcie spokój urgh !!! pozdro
sexo Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 kurnia, mi sie tylko to wyswietla Загрузка"a ja nie gawarit pa ruskie :(
sexo Napisano 12 Wrzesień 2006 Napisano 12 Wrzesień 2006 lipa, wyswietla mi sie to i nic, pokazuje wielkosc pliku i zadnej mozliwosci sciagniecia. ma ktos na kompie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.