Rafał 76 Napisano 8 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2006 Wykopałem ciekawą osłonę /ochronę/ do pudełka zapałek.Jest to wyrób sztuki okopowej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał 76 Napisano 9 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2006 cd.Jeśli posiadacie podobne to pochwalcie się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łazior Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 ta osłonke to chyba koledzy ci podrzucilijak dla mnie to lipa w proszku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperW. Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 A gdzie ją wykopałeś? Obawiam sie, że ŁAzior ma absolutną słuszność :]pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał 76 Napisano 9 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2006 ale skąd wzieła się lipa w okopie pod Gdynią , osobiscie ja wykopałem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 Jak to skąd, nie takie rzeczy zakopywali różni dowcipnisie, nieśmiertelniki, odznaki itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 Witam! Koledzy mają rację. Twój wykop to ewidentny fals. Na forum już wiele razy pokazywano niemieckie nieśmiertelniki, które okazywłay się kopiami. Szczerze powiedziawszy nie przypominam sobie, abym widział oryginalny nazwijmy to futerał na zapałki. Może ktoś posiada takowy? Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 Oczywiście ...orginalny...", a nie oryginalny. Za błąd przepraszam. Nie ma to jak pośpiech i robienie 10 rzeczy na raz. Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafael31 Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 ale oryginalny naprawde pisze sie przez y" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igomas Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 a w jakim stanie znalazl pan ten futeral"? :) Kto wie, moze to jakis kit nie jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 Rafael31, masz rację. Cóż pośpiech robi swoje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal7 Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 Moim zdaniem to podróba...W zeszłym roku na giełdzie staroci w Jeleniej Górze widziałem tego u kolesia do wyboru do koloru..., 20zł / szt...Napisy, znaczki do wyboru także wg uznania...Ale mogę się mylic....Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal7 Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=124493731Jednak raczej się nie myliłem...No cóż...pozostaje życzyć powodzenia przy następnym wypadzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igomas Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 Torche szkoda... ja bym sie zalamal. Pozostaje tylko liczyc na lepsze wykopki na nastepnym wypadzie :):)PozdrawiamIgomas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał 76 Napisano 9 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2006 Jeśli macie racje że to KIT to jestem troszkę zawiedziony.Niewiem dlaczego ktośby to zakopał współcześnie.Naprawde to wykopałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 Może poprostu tak dla żartu? Swego czasu czytałem na zagranicznym forumo podróbkach blaszek spadochorniarzy z 600 SS FJG Btl zakopanych na miejscu ich rozbrajania (de facto ta jednostka nawet nie miała swoich blaszek ;) ).Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 i tu się mylisz :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulkownikt Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 Nawet jeśli to fals to masz pudeło na zapałki za 20 złotych ;) a ile błyo emocji przy wykopaniu to Twoje. Fajny fant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cecholek Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 Moj znajomy tez dostal takie pudelko od kogos tam w ramach wymianki ,z zapewnieniem ze to oryginal.Dwa miesiaca chodzil z nim dumny jak paw. Jakie bylo jego zdziwienie gdy odwiedzil allegro :( . Prawie oryginal ...Ale faktem jest,ze emocje przy kopaniu sa najwazniejsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał 76 Napisano 10 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2006 jak to wykopałem i zobaczyłem co to jest , to serce biło mi chyba 200 uderzeń na minute.A teraz po przeczytaniu Waszych wypowiedzi to cienki wykopek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 Maxikasek jak masz dokładniejsze info na ten temat to powiedz więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 mieli kodowane blachy. Przynajmniej takie wychodzą podczas ekshumacji, potwierdzone przez Niemców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 O blaszkach SS FJG było na www.militaria-fundforum.de Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 ja po niemiecku znam tylko Warum u was tak drogo" :-). Zresztą jak chcesz kontynuować dyskusję to znasz maila do mnie. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeBi Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 Co jak co ale nie wydaje mi sie ze w polsce mamy takich zartownisiów którzy zakopują 20zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.