Skocz do zawartości
  • 0

Kilka przedmiotów z okopów

ZUBIKED

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jak widać da sie odkręcić i w środku jest jakaś substancja bez zapachu, smaku też nie znam, ale gdy wziolłem na palec coś w rodzaju oliwy!
Może ktoś wie co to ?

Napisano

I jeszcze łuseczki w łudeczce bez pocisków - założe sie że splonki nie są zbite bo wydaje mi sie ze to szkoleniowa amunicia z drewnianymi pociskami, które zbutwiały czy sie mylę ?
Pozdrawiam

Napisano
ZUBIKED ten bakelitowy pojemniczek to pojemnik na roztwór odkażający, Hautentgiftungsalbe 41. Używany w przypadku ataku gazowego. Czyli w zasadzie nie używany ;)
Napisano
Dzięki Fanatyk6"-u szybka odpowiedź.
A bezpieczne to o" znaczy czy nie tokstczne itp?.
Nie znam niemieckego ale chodzi o to by wysmarować sie zawartościa po ataku gazowym!
Napisano

Sporo tego rodzaju tubek wyszło mi. Ale po czym to ? Podejżewam że to coś sporzywczego!
Daty na tym to 1941 i 1939. Coś jekby BONA margaryna?

Napisano

I moja zmora!
Bolce jakieś! Nie pytałbym gdybym trafiał je sporadycznie ale to już zaczyna być plaga. Wydawać by sie mogło że to jakieś kotwy do szyn lub coś w tym rodzaju ale tam gdzie to znajduję nie ma koleii. Długość to ok 15 cm

Jeżeli ktoś rozpoznaje te przedmioty proszę o podzielenie się wiedza.
Pozdrawiam

Napisano

I jeszcze jedna fotka.
Sorry za zamieszanie, prosze administratora o przeniesienie wątku do identyfikacji.
A forumowiczów o sugestię
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie