Skocz do zawartości

Na tropach Smętka :-)

merlin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1. Smętki nie są produkcją seryjną stąd każdy z nich troche inaczej buczy" - naukowo stwierdzone, więc trudno mi będzie powiedzieć ci jaki dzwięk masz zignorować.Jeśli założysz słuchawki wszystko bedzie wyraźniejsze i jeszcze łatwiejsze do uchwycenia. Smętek w trybie auto musi być rowadzony wolno i znowu nie powiem ci co oznacza wolno, w kazdym razie on musi mieć czas na dostrojenie do gruntu i nagłe przeskoki powodują ,ze niekiedy masz wrażenie, że coś znalazłeś. Po natężeniu hałasu rozpoznasz rozmiar przedmiotu, ale uwaga w tym trybie HS 3 reaguje naprawdę na drobne przedmioty. Z kolei w przypadku metali kolorowych dzwięk będzie głębszy" i po pewnym czasie sam załapiesz o co chodzi.

Jedna rada. W któryś dzień odpuść sobie poszukiwania , weź w kieszenie troch e złomu metalowego, poukładaj na ziemi i próbuj.Co do dyskryminacji masz porady wyżej.
Mimo wszystko noś słuchawki. A jak chcesz słyszec co siedzieje wokół ciebie to noś je na skroniach nie na uszach.
  • 11 months later...
Napisano
Tytułem zakończenia.

Po jakimś 2 - 2,5 roku chodzenia z tym wykrywaczem pojawiły się problemy objawiające się jego rozstrajaniem w trakcie pracy ( konieczne było nader częste jego zerowanie zwłaszcza w trybie dyskryminacji).Objaw ten pokazuje się u róznych Smętków w róznym czasie. Za radą Proscana nabyłem odpowiednie srodki do czyszczenia układów drukowanych i potencjometrów. To naprawde działa i wykrywacz odzyskał młodość.Wszystko działało jak należy.

Mój Smętek jakiś czas temu zmienił pana( sprezentowałem go koledze ) Od grudnia 2004 chodzę z Ultrą i temat Smetka w zasadzie uznaję za zamknięty.

Pozdrawiam Bardzo zadowolony z majowej wyprawy w lubelskie merl
Napisano
Czesc. Merlin możesz podać nazwe tego srodka, mam ten sam problem ze smetkiem czesto trzeba dostrajac, u mnie ten problem pojawił sie po trzech sezonach. Pozdrawiam.
  • 4 months later...
Napisano
Trzeba kupić 2 rodzaje srodków ( w areozolu ).

1.do czyszczenia potencjometrów,
2. do czyszczenia układów scalonych i płytek drukowanych.

Amen

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie