panzerule Napisano 11 Maj 2004 Napisano 11 Maj 2004 Jaka szybkosc powinna byc chodzenia?MOze glupio zapytalem,jak szybko powinno sie przemieszczas cewke nad ziemia?
merlin Napisano 11 Maj 2004 Autor Napisano 11 Maj 2004 1. Smętki nie są produkcją seryjną stąd każdy z nich troche inaczej buczy" - naukowo stwierdzone, więc trudno mi będzie powiedzieć ci jaki dzwięk masz zignorować.Jeśli założysz słuchawki wszystko bedzie wyraźniejsze i jeszcze łatwiejsze do uchwycenia. Smętek w trybie auto musi być rowadzony wolno i znowu nie powiem ci co oznacza wolno, w kazdym razie on musi mieć czas na dostrojenie do gruntu i nagłe przeskoki powodują ,ze niekiedy masz wrażenie, że coś znalazłeś. Po natężeniu hałasu rozpoznasz rozmiar przedmiotu, ale uwaga w tym trybie HS 3 reaguje naprawdę na drobne przedmioty. Z kolei w przypadku metali kolorowych dzwięk będzie głębszy" i po pewnym czasie sam załapiesz o co chodzi. Jedna rada. W któryś dzień odpuść sobie poszukiwania , weź w kieszenie troch e złomu metalowego, poukładaj na ziemi i próbuj.Co do dyskryminacji masz porady wyżej.Mimo wszystko noś słuchawki. A jak chcesz słyszec co siedzieje wokół ciebie to noś je na skroniach nie na uszach.
merlin Napisano 7 Maj 2005 Autor Napisano 7 Maj 2005 Tytułem zakończenia.Po jakimś 2 - 2,5 roku chodzenia z tym wykrywaczem pojawiły się problemy objawiające się jego rozstrajaniem w trakcie pracy ( konieczne było nader częste jego zerowanie zwłaszcza w trybie dyskryminacji).Objaw ten pokazuje się u róznych Smętków w róznym czasie. Za radą Proscana nabyłem odpowiednie srodki do czyszczenia układów drukowanych i potencjometrów. To naprawde działa i wykrywacz odzyskał młodość.Wszystko działało jak należy. Mój Smętek jakiś czas temu zmienił pana( sprezentowałem go koledze ) Od grudnia 2004 chodzę z Ultrą i temat Smetka w zasadzie uznaję za zamknięty. Pozdrawiam Bardzo zadowolony z majowej wyprawy w lubelskie merl
majros Napisano 8 Maj 2005 Napisano 8 Maj 2005 Czesc. Merlin możesz podać nazwe tego srodka, mam ten sam problem ze smetkiem czesto trzeba dostrajac, u mnie ten problem pojawił sie po trzech sezonach. Pozdrawiam.
merlin Napisano 21 Wrzesień 2005 Autor Napisano 21 Wrzesień 2005 Trzeba kupić 2 rodzaje srodków ( w areozolu ).1.do czyszczenia potencjometrów,2. do czyszczenia układów scalonych i płytek drukowanych.Amen
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.