kaszyn Napisano 30 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2006 czy ktoś ma informacje na temat losu sztandarów i proporców jednostek polskich walczących w TM. jestem mieszkańcem wsi niedaleko TM i mam informacje (dosyć szczegółowe) od mojej sąsiadki która zawsze tam mieszkała że w pewnym miejscu znam szczegółową lokalizacje jest zakopany sztandar lub proporzec jakieś jednostki, wydają się prawdziwe bo są uzupełniane jej relacją że w czsasach powojennych podobno przyjeżdżali żołnierze tej jednostki i pytali o sztandar ale nie podjeli próby wydobycia, była ona naocznym świadkiem (przynajmniej tak twierdzi) jego zakopania, chodzi o miejscowość Kazuń Polski proszę o iformacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobieras39 Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 witam nie moj rejon ale jezdze tam do moich przujaciol wykopkowych , calkiem prawdobodone to co mowi sasiadka a losy sztandarow niestety nie da mi znane duzo poszlo do piachu w puszczy ale co w modlinie napewno tez cos jest;=] daj znac jak bedziesz mial jakies newsy podesle ci na maila jakie jednostki walczyly o kazun ale musisz dac adres mailowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.