Skocz do zawartości

Pomocy jaki wybrać

general1006

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Wszystkich poszukiwaczy !!!
Mam do was jedno pytanko chcę sobie sprawić wykrywacz .
Jednak mam problem jaki wybrać do kwoty 2.000,- może wy mi coś polecicie .
Pozdrawiam
Napisano
zależy co cię interesuje militaria, czy tylko modne ostatnio monety, ja preferuje wykrywacz Polski na militaria i jakiś zachodni na monety,chociaż nie! które wykrywki Polskie, również są dobre na monety, z zachodnim to raczej trzeba uważać na jakość wykonania a szczególnie na jakość kabla łączącego sondę z elektroniką oraz wprowadzenia kabla do sądy.zwracaj uwagę również na jakość wykonanej sondy.ważne jest również aby wykrywacz miał sztywny i stabilny stelaż. Zrezygnuj przede wszystkim z bajerów i wodotrysków to naprawdę jest niepotrzebne jak pisze jeden z poszukiwaczy, ie chodzi by złapać króliczka lecz aby gonić go" granatx
Napisano
Poza tym że są lepsze i gorsze sprzęty, różnice między wykrywaczami konkurencyjnych firm są znaczne. Przede wszystkim zasada działania: PI i VLF, częstotliwość pracy, konstrukcja mechaniczna ,no i cena.

A teraz uwaga! Jedyna dobra metoda doboru sprzętu, sprawdzona empirycznie:

Kup jakiś tani, pochodź z nim jakieś 100-200 godzin i wtedy dopiero będziesz wiedział za czym się rozglądać.
Napisano
Dzięki za rady .
Narazie zastanawiam się nad wykrywaczem Bounty Hunter Land Star tylko niewiem czy jest dobry do poszukiwania militarii.
Pozdrawiam i proszę o dalsze rady .
Napisano
Ja osobiscie bym doradzil do 2000 zl Garrett GTAx 400, jest naprawde fajny, ewentualnie jesli chcesz, zeby zostalo Ci cos kasy, a myslisz o poszukiwaniu monet przede wszystkim, to bez dyskusji Garrett ACE 300, zostanie Ci jeszcze 550 pln na wyjazdy i osprzet dodatkowy. Pozdrawiam Grzegorz Talar.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie