królik_z_gdyni Napisano 27 Sierpień 2006 Autor Napisano 27 Sierpień 2006 Witan!!!Zwracam się z prośbą do znawców o identyfikację bicie u góry: 9, na dole: L.H.8./251(dziwny znaczek) A.R.186, jest wydrapana a nie wybita, z góry dzięki za wszelkie dane na temat.Pozdrawiam Piotr!!!
maxikasek Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 8 bateria lekkich haubic (leichte haubitze), 186 pułk artylerii. Wcześniej 251 pułk artyleriihttp://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Gliederungen/ArtReg/AR251.htm
królik_z_gdyni Napisano 27 Sierpień 2006 Autor Napisano 27 Sierpień 2006 Witan!!!Zwracam się z prośbą do znawców o identyfikację bicie u góry: 9, na dole: L.H.8./251(dziwny znaczek) A.R.186, jest wydrapana a nie wybita, z góry dzięki za wszelkie dane na temat.Pozdrawiam Piotr!!!
królik_z_gdyni Napisano 27 Styczeń 2007 Autor Napisano 27 Styczeń 2007 Wznawiam pytanie!Jestem całkowicie zielony, jeżeli chodzi o blaszki, ale obawiam się ze to LH nie tychy się lekkich haubic, znajdywałem blaszki saperów (PI), na których też na samym przedzie wybite było LH. Ktoś mi powiedział ze to mogą być jacyś pomocnicy, ale skrótu mi nie rozwiązał.
królik_z_gdyni Napisano 27 Styczeń 2007 Autor Napisano 27 Styczeń 2007 A i jeszcze nie wiem, co oznacz to i (napisałem, że to dziwny znaczek) po 251
Pytanie
królik_z_gdyni
Witan!!!
Zwracam się z prośbą do znawców o identyfikację bicie u góry: 9, na dole: L.H.8./251(dziwny znaczek) A.R.186, jest wydrapana a nie wybita, z góry dzięki za wszelkie dane na temat.
Pozdrawiam Piotr!!!
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.