Olssen Posted September 13, 2003 Author Share Posted September 13, 2003 Witam.Starsi koledzy pewnie wiedzą o co chodzi a młodsi pewnie tez kiedys widzieli chociaz jedną książeczkę.Chodzi mi o serię książeczek o tematyce wojennej.W moje ręce trafiła kolekcja prawie 50 tygrysków.Przejżałem kilka z nich i są takie w których to sie pisze o dzielnych funkcjonariuszach MO i wojska walczących z leśnymi bandami :)hehe , ale są i o tematyce np wrześniowej z opisanymi dokładnie potyczkami.Wymienia sie miejscowości i inne szczegóły.Mam pytanie czy może ktoś sprawdzał wiarygodnośc tych faktów" czy to było tylko wyobrażnią różnych autorów którzy to pisali.Pozdrawiam Olssen Link to comment Share on other sites More sharing options...
polzin Posted September 13, 2003 Share Posted September 13, 2003 Sprawdziłem dwa i były ok ! Dało się odnaleźć" w terenie wydarzenia - pomijając propagandę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olssen Posted September 14, 2003 Author Share Posted September 14, 2003 Dzięki Polzin za pomoc.Obadam te fakty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.