Skocz do zawartości

pytanie początkującego

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Kilka tygodni temu kupiłem swój pierwszy wykrywacz - Solaris. Pierwsze kroki i wykopaliska poczyniłem na plazy podczas urlopu. Pewnego razu zszedłęm z mało uczęszczanej (pomiędzy większymi kurortami) plazy do lasu. W ciągu dosłownie kilkunastu sekund natknołem się na kilkanaście, w promienu kilku metrów, łusek od mausera z 36 roku w dobrym stanie i dwie łuski rozerwane (?). W związku z tym mam pytanie: czy to NORMALNE wejść do lasu i zaraz wyciągnąć kilo łusek? Czy nalezy bliżej przyjżeć się tej okolicy z nadzieją, że będzie coś ciekawszego?
pozdrawiam!
Napisano
Witam.Dokładnie tak jak piszesz obadaj ten teren systematycznie,o ile masz jeszcze możliwość, a piszesz że to na urlopie było i nie wróciłeś do domu.pozdro.
Napisano
Dzięki za odpowiedź, to pocieszające. Wprawdzie jestem już w domu, ale od kilku lat tam jeżdżę na urlop i mam zamiar dalej to robić. 60lat poczekało to i niecały rok poczeka :-). Tymczasem przymierzam się do bliższych wypraw.
pozdrawiam!
Napisano

WITAM WSZYSTKICH
Odnosząc sie do tytułu tez jestem początkującym ale mam juz na swoim koncie pare ciekawych znalezisk typu skrzynki di PK aluminiowa ,skrzynke po minie i pare innych .
Jestem nowy i mam pytanko do was fachowców w temacie podpowiedzcie jaki na poczatek powinienem sobie kupic wykrywacz metali taki w miare tani .
pozdrawiam pp73@vp.pl PAWEŁ

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie