Skocz do zawartości

Dzisiejszy wykopek.

manio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziś wyskoczyło coś takiego,interesuje mnie wszystko co dotyczy tej monety,ile jest warta i czy wogóle warto w tym miejscu kopać.

Napisano
Okres bezkrólewia po Zygmuncie II Auguście (panował do 1572)
Gdański.. szeląg? Jakie ma wymiary?
Tak warto tam kopać:)
Pozdrawiam
Darek
p.s. jeśli to dzisiejszy wykopek to czym to tak wyczyściłeś?
Napisano
Tu nie było wiele czyszczenia,kilka plamek delikatnej patyny i wyszło co jest.DarekD co znaczy ta buźka na końcu ''Tak warto tam kopać:)''
Napisano
od pewnego czasu przeszukuję pole po żniwach" i wychodzą różne monetki- od boratynek (1662) przez Augusta III(1755), Fridericus Wilhelm Borrus.(?) 1/48 talara(1777),3 grosze (1812),1/360 talara(1858) po całkiem współczesne" tzn.z II w. PRL-u i ostatnio nawet 50 gr.(1995) :)
więc chodzę i szukam bo zawsze coś nowego wyskoczy...Warto!
Napisano
TO POWIEM TAK ... WARTO I TO RAS PSZYRAZIE , WOLNIUTKO A DOKłADNIE... A JAK COś WYSKOCZY TO POCHWAL SIE. UDANYCH DOLKóW I OCZYWIśCIE CAłEGO GARNUSZKA TAKICH BLASZEK.
Napisano
i wszystko jasne,to az tyle trzeba było zachodu z mojej strony żeby ktoś napisał mi wiecej o tej monecie,dziekuje bardzo za te informacje,juz wiem wszystko.
Napisano
Dzisiejszy wykopek".. hmm, nie powiem już ni słowa więcej bo wątek trafiłby do Towarzyskich:) a powinien do ..Ogłoszeń ;)
Darek
Napisano
Nie ważny tytuł postu,ale nareszcie coś wiem o tej monecie,co z tego że nie dzisiejszy się okazało a wykopany kilka miesięcy temu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie