Wojciech82 Napisano 21 Sierpień 2006 Autor Napisano 21 Sierpień 2006 Witam! Jestem początkującym poszukiwaczem i zwracam się do bardziej doświadczonych o pomoc... 1.5roku walczyłem z W-3-P nie znajdując prawie nic (2podkowy i jakieś współczesne śmieci) Udało mi się uzbierać troszke kasy ale nie chcę jej stracić. Który z wykrywaczy wybrać? Penetrator, Discoverer, Traper, BH Tracker II, Jabel czy któryś z modeli MD 30.. licznie dostępnych na allegro? Raczej interesują mnie pozostałości po wojnie! Proszę o liczne posty bo nie na darmo odkładałem kase żeby znowu kupić dziada"Z góry dziękuje
sebulaa Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 Cześć nie napisałeś ile uzbierałeś w śwince pieniążków .Napewno serię MD zostaw w spokoju !!!!!!!!!!!!!!Penetrator , armanda ??? . żre baterie , osiagi nie imponujące , słaba konstrukcja . A resztę niech dopiszą użytkownicy Traperów , BH i innych
Wojciech82 Napisano 21 Sierpień 2006 Autor Napisano 21 Sierpień 2006 Uzbierałem ok 600zł! A wykrywacze o które pytam są na allegro w moim przedziale cenowym! Dzięki za pierwszą podpowiedź... jestem naprawde wdzięczny
rozbooj Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 No to spokojnie sobie możesz zamówić ace 150 albo trackera IV albo quick silvera - nowiutkie z dwuletnią gwarancją.
Dziki Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 Jesli z uzywanych to polecam Ultre II. Calkiem niezla.Nie ma co sie spieszyc z zakupem - poczekaj na opinie. Zgodze sie z przedmowca - seria MD z daleka :D
sebulaa Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 Masz 600 zł , szukaj używanego poczciwego smętka . Na militarke rewelacja . Napewno nikt na niego nie narzeka . Baterie starczaja na 1-1,5 sezonu . Chyba ze dołożysz jeszcze 200 i będziesz miał nowego na gwarancji
Wojciech82 Napisano 22 Sierpień 2006 Autor Napisano 22 Sierpień 2006 Czy to jest smętek?http://www.allegro.pl/item122164405_wykrywacz_metali_hs_3_smetkowski_bcm.htmlA może są jakieś inne lepsze od tych które wymieniłem...a ich nie znam (w zasadzie jak sprzęt będzie sprawny to może być używany)
Zientas Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 ACE to raczej sprzęt na monetki, a nie na żelastwo wojenne.
Igomas Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 Jabelek jest podobno na militaria wystarczajacy z tego co pamietam ;]
ARKADIO.IE Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 witam namawiam Cię na Smętka,bo i tak kiedyś na niego trafisz,jak większość z nas :).pozdrawiam
Wojciech82 Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Napisano 23 Sierpień 2006 Pytacie czego chcę szukać... czy to znaczy że sprzętem na militarke będe pomijał małe przedmioty i na odwrót? W-3-P piszczał na wielkie żelastwo jak i na malutkie metalowe drobinki!? I jeszcze jedno - jak na allegro nie ma takiego wykrywacza to gdzie szukać ewentualnych sprzedających?
Wojciech82 Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Napisano 23 Sierpień 2006 Przepraszam za posta pod postem ale mam jeszcze jedno pytanie...trafiłem na oferte inż smętkowskiego i zastanawiam się jaka jest różnica pomiędzy wielkością cewki? Czy moż mi to ktoś wytłumaczyć?
Martin Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 Im większa cewka tym większy zasięg na duże przedmioty a mniejsza czułość na drobiazgi.pzdr.
sebulaa Napisano 24 Sierpień 2006 Napisano 24 Sierpień 2006 Jak już sie bedziesz decydował na HS3 to weź sobie z 30 cm cewką . Jest ona uniwersalna , łapie drobne przedmioty ( przy wolnym zamiataniu ) jak i zasięg ma przyzwoity
Wojciech82 Napisano 24 Sierpień 2006 Autor Napisano 24 Sierpień 2006 Czyli ostatecznie namówiliście mnie na smętka :-) Ale niestety jeszcze muszę mięsiąc na pieniążki poczekać bo to jednak troszke więcej... Dziękuje wszystkim za zainteresowanie i pomoc mojej skromnej osobie! Pozdrawiam
Dziki Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 Posiadajac Smetka zanim wyrobisz ucho (a czasem nawet wtedy) przygotuj sie na to, ze sciagniesz wiekszosc odlamkow z okolicy.
suchy ss Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 tez mam smetka i Dziki mowi prawde:D nakopiesz sie ale kazda praca owocuje w efekty:) ja juz mniej wiecej rozrozniam syg. na monetke, luske od sygnalu na jakis drut albo kawalek zelaza itp:)pzdr.Dawid
Gaer Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 a gdzie mozna zakupic HS-3 procz allegro, na ktorym niezbyt czesto wystepuje? jestem rowniez zainteresowany tym wykrywaczem...
Martin Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 Gaer poszukaj w starych postach , albo wpisz w Google" HS-3 , nawet nie trzeba dużo szukać bo interesujące Cię informacje pojawiają się już jako pierwszy wynik wyszukiwania. :)pzdr.
matiin Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 witam,ja na twoim miejscu poczytałbym jeszcze o Ultrze II, sam ją mam i jest OK. można się nią wybrać zarówno na militarkę jak i sie pokusić na monetki. Czasami można kupić Ultrę w okolicach 600 pln.pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.