Pablo02 Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Napisano 20 Sierpień 2006 Potwierdzam informację że grzyby są już w dużych ilościach i urodzajne! W drodze na Zlot w Bornym Sulinowie, natknąłem się wczoraj na wysyp borowików o wielkościach wprawiających w zakłopotanie! Załączam fotkę jednego z najładniejszych, ale nie największego! Pozdrawiam!
KacperW. Napisano 20 Sierpień 2006 Napisano 20 Sierpień 2006 To samo w okolicach Warszawy, np. Las Kabacki i okolice Konstancina pełne takic borowików :] pozdro
piotrek_k Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 U nas w Górach Opawskich to są troche większe tyle że Prawdziwki:)
Cronos Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 Prawdziwek to borowik szlachetny, czyli niczym. Apropo grzybów to w Beskidzie jest ich masa. Byłem z dwoma koszami i trzeba było wybrzydzać i wyrzucać co bardziej pojedzone bo po godzinie brakuje juz miejsca.Witaj
leszek69 Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 ja o tym wiem ,u nas jest to samo (łódzkie)lepiej nie suszyć robaszków bo w zupie nabierają pierwotny wygląd.pozdrawiam.PL.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.