Pablo02 Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2006 Potwierdzam informację że grzyby są już w dużych ilościach i urodzajne! W drodze na Zlot w Bornym Sulinowie, natknąłem się wczoraj na wysyp borowików o wielkościach wprawiających w zakłopotanie! Załączam fotkę jednego z najładniejszych, ale nie największego! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperW. Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 To samo w okolicach Warszawy, np. Las Kabacki i okolice Konstancina pełne takic borowików :] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek_k Napisano 21 Sierpień 2006 Share Napisano 21 Sierpień 2006 U nas w Górach Opawskich to są troche większe tyle że Prawdziwki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek69 Napisano 21 Sierpień 2006 Share Napisano 21 Sierpień 2006 czym się różni prawdziwek od borowika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 21 Sierpień 2006 Share Napisano 21 Sierpień 2006 Prawdziwek to borowik szlachetny, czyli niczym. Apropo grzybów to w Beskidzie jest ich masa. Byłem z dwoma koszami i trzeba było wybrzydzać i wyrzucać co bardziej pojedzone bo po godzinie brakuje juz miejsca.Witaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek69 Napisano 21 Sierpień 2006 Share Napisano 21 Sierpień 2006 ja o tym wiem ,u nas jest to samo (łódzkie)lepiej nie suszyć robaszków bo w zupie nabierają pierwotny wygląd.pozdrawiam.PL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.