jabol Napisano 19 Sierpień 2006 Autor Napisano 19 Sierpień 2006 WitamProsze o podpowiedz co to jest znalezione I wojennych pozycjach.
Parti78 Napisano 20 Sierpień 2006 Napisano 20 Sierpień 2006 To odznaczenie kojaży mi się z Virtuti Militarii ale te lilijki harcerskie po bokach to mnie rozwaliły.... Może to jest jakieś odznaczenie dla szarych szeregów z lat okupacji niemieckiej... Ciekawa ksywka.... he he odrazu przypomniała mi się piosenka KSU Jabol Punk...Pozdrowienia od Podziemia!
jabol Napisano 19 Sierpień 2006 Autor Napisano 19 Sierpień 2006 WitamProsze o podpowiedz co to jest znalezione I wojennych pozycjach.
jabol Napisano 19 Sierpień 2006 Autor Napisano 19 Sierpień 2006 A to foto 2.Prosze o podpowiedzii...Pozdrawiam Jabol...
Tadalafil Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 co do krzyża z foto 2, to pozostawiam do wyboru pytającemu (ze względu na niekompletność, tj. brak medalionu pośrodku):1. Sycylijski Order Św. Januarego2. Sycylijski Order Św. Jerzego Przywrócenia Jedności3. Hiszpański Order Karola III4. Sycylijski Order Franciszka I5. Krzyż Zasługi Zakonu Kawalerów Maltańskichlub, co najbardziej prawdopodobne - Krzyż Zasługi jakiegoś stowarzyszenia lokalnego (niemieckiego) np. strzeleckiego
Tadalafil Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 ps. lilijki to nie wyłączny atrybut harcerzy (lub ogólniej skautów), ale raczej atrybut francuskiej dynastii Burbonów, który pojawia sie wszędzie tam, gdzie któryś z jej członków obejmował władzę, czy to na Sycylii, czy też jako Wielki Mistrz Zakonu Kawalerów Maltańskich
Pytanie
jabol
Witam
Prosze o podpowiedz co to jest znalezione I wojennych pozycjach.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.