Sirpiotr Napisano 19 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2006 Witam. Mam pewnein problem. Czasami trafiają mi się fanty które są bardzo mocno oblepione piaskiem, np. trafiłem przednią część od maski p-gaz która miała 100% farby, ale jest mocno oblepiona piachem i nie chce on zejsc, a jak próbuje zdrapać na siłe to farba też schodzi.Mocze to w wodzie z mydełkiem, ale nic to nie daje. Trafiłem tez lotkę od moździeża 120mm, miedzy skrzydełkami" jest twarda glina, ale za nic nie chce zejść. Inna lotkę oblepiona piaskiem wsadziłem do elektrolizy - rdza zeszła, a piasek został.Proszę kolegów o pomoc jak takie dziadostwo sie usówa.PozdrawiamPiotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plyn Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 Sporo fantow wyciagnolem z mułu, dna zbiornikow wodnych i praktycznie zawsz byly one zapchane skamienialym szajsem. Moim niezawodnym jak dotad sposobem byla ropa... Ale jak kto woli.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sirpiotr Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2006 A jak długo to trzeba w tej ropie moczyc?Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 ze stali np. lotka. walisz o kamień jedziesz szczotą:) a kolorki oblepione piaskiem wrzucam do oliwki lub nafty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szamotulczyk Napisano 31 Sierpień 2006 Share Napisano 31 Sierpień 2006 Ja mialem helm m42 oblepiony w srodku zwirem .Usunalem to okazalo sie ze pod tym byla dziura wielkosci pudelka od zapalek! Helm mial nawet oryginalna farbe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QB@ Napisano 31 Sierpień 2006 Share Napisano 31 Sierpień 2006 moim sposobem (nieco pracochłonnym) to wysuszyć aż do oporu i dłógimi wykałaczkami bądź innym szpiczastym podłóżnym drewienkiem delikatnie skropać. Farby nie zdrapiesz jeżeli będziesz umiejętnie na zmiane raz wilgotną a raz suchą wykałaczką zdejmował piasek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonzo74 Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 ja stosuje tylko elektrolize foto przed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonzo74 Napisano 3 Wrzesień 2006 Share Napisano 3 Wrzesień 2006 i pogeneralnie niema problemu z żadnym fantem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.