gibki9 Napisano 16 Sierpień 2006 Autor Napisano 16 Sierpień 2006 witamwie ktos moze cos na ten temat??,bardzo ciezko o jakie kolwiek informacje.pzdr
Cronos Napisano 16 Sierpień 2006 Napisano 16 Sierpień 2006 W Bydlinie na zboczach Góry zamkowej są linie okopów. Pozdro
suchy ss Napisano 16 Sierpień 2006 Napisano 16 Sierpień 2006 Dzialo sie tam i to wiele i nie tylko w 1 WW, czasami sie tam wybieram ze znajomymi na kopanko:) Pytaj duzo miejscowych i posprawdzaj stare watki:)pzdr.Dawid
gibki9 Napisano 16 Sierpień 2006 Autor Napisano 16 Sierpień 2006 sporo to moze nie, porownując z innymi rejonami polski,ale zawsze coś.
suchy ss Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 no wiesz zalezy jak kto patrzy, na jurze jest wiele rzeczy ktore mozna znalesc i nie tylko z 1 albo 2 WW:)napewno nie ma tam tyle tego ile bylo pod Tanenbergem, ale tez jest dosc sporo ciekawych miejsc.pzdr.Dawid
gibki9 Napisano 17 Sierpień 2006 Autor Napisano 17 Sierpień 2006 prawie sama amunicja wychodzi ;/pokierowalem sie cmentarzami wojennymi i troche miejsc namierzylem,ale wiekszosc okopow zaorana, itp. niestety;/ale sie wybieram do dziewczyny na lubelsczyzne, więc może sie cos odmieni:)
aszido Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 jezdziłem do dziadków k.Dąbrowy Zielonej w częstochowskim i usłyszałem tam ciekawą historię dotyczącą jednak kampanii wrześniowej. Jakaś kasa wojskowa wycofując się przez tamte tereny chciała wśród miejscowych chłopów wymieniać złote monety na banknoty bo mieli tego ciężką skrzynię a nieprzyjaciel blisko, chłopi jednak wietrząc podstęp nie chcieli wymieniać, zirytowani wojskowi odjechali. niedługo później banknoty straciły na wartości i żałowano że nie doszło do wymiany.Może ktoś coś więcej wie?
suchy ss Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 nie wiem nie wiem ale jutro sie wybieram na jure i mam nadzieje ze znajde taka zlota monetkepzdr.Dawid
gibki9 Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Napisano 20 Sierpień 2006 z tego co mi wiadomo kase zakopano kolo zlotego potku,ale po wojnie komunisci ja wykopali na 100% ,tak ze po faworkach:)
gibki9 Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Napisano 20 Sierpień 2006 ogolnie rejpn zloty potok-siedlec juz nie ma po co jezdzic,no chyba, ze na grzyby bo tych jest duzo:)
cbndm Napisano 20 Sierpień 2006 Napisano 20 Sierpień 2006 Tylko kto Panowie w tym czasie miał w obiegu złote monety?
gibki9 Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Napisano 20 Sierpień 2006 po carskich z 1 wojny duzo bylo ruskich w tych rejonach,zlote ruble mieli.
suchy ss Napisano 20 Sierpień 2006 Napisano 20 Sierpień 2006 oj byscie sie zdziwili co mozna jeszcze znalesc w Zlotym Potoku, chocby nawet ciekawe luski ale nie tylko, nie mam fotek zeby pokazac bo to znalesiko kolegi:) ale nie bede pisal co to:P pzostawie Was w niepewnosci:Ppzdr.Dawid
michal7589 Napisano 20 Sierpień 2006 Napisano 20 Sierpień 2006 A ja właśnie z tych rejonów!!Ta niepewność mnie zabije!!Zdradz co to było.
torba5 Napisano 20 Sierpień 2006 Napisano 20 Sierpień 2006 Witam czesć Gibon widze że dalej szukasz powodzenia,suchy ss ja jestem na jurze co tydzień i też nie narzekam ostatnio trochu się moniaków natłukło i nawet dienga wyszła ale jak co to na priva może sie lokacjami wymienimi ja głównie na carskich się błąkam a przydało by sie coś pruskiego,jeśli chodzi o złoto to ruble były z takowego kruszcu ale to fart trafić a w srebrze to i kopiejki są tylko to podłe srebro ale zawsze jutro wkleje foty z ostatniego wypadu pzdr
suchy ss Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 kolega znalazl w miejscu jez przechodzonym przez niejednego poszukiwacza browlinga wz28 i stan cacy, to jest jeden z ciekawszych fantow, wiec ja nigdy nie mowie ze wszystko juz przekopane, przeryte itp. itd.torba5 co jak co ale my nie mamy jakis swoich miejscowek, po prostu mamy mapke jury, jakas tam wiedze i szukamy co gdzie moglo by byc:)pzdr.Dawid
aszido Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 gibki9 mam pytanie; może coś więcej wiesz o tej akcji w złotym potoku,; co to była za jednostka która ukryła swoje moniaki i jak komuszki to po wojnie namierzyli?
idiota Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 suchy ss pochwal się. Aż ciekawy jestem :)Warto szukać, nawet w miejscu, gdzie śląsk ryje od dawna co weekend, trafiłem jeszcze saperke, bagnet, 2 orzełki, guziory, sporo ammo, moniaki...Są też miejsca, o których nikt nie wie, które skrywają jeszcze sporo :) Np. stajnie pruskie, które przypadkiem odkryłem (błędnie przekonany o ich carskim okopowym charakterze)Klamra pruska, 11 guziorów, 2 haki mundurowe :)pozdroJanuszkaczynskimamalegofiuta@poczta.fm
suchy ss Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 po co mam pisac co wychodzi na Zlotym? kazdy kto tam byl to wie, najczesciej luski np. z ura, ale takze i guziczki, orzelki, czasami i bagnecik wyjdzie:)A kto ostatnio kopal w okolicach Zlotego Potoku?niech si pochwali co wyciagnol z ziemi:)pzdr.Dawid
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.