VASILI Napisano 15 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2006 Witam! Wlaśnie dogadalem się z gosciem co do kolby od czeskiego mausera. Kolba w stanie świetnym gdyby nie jednen mankament:http://www.allegro.pl/item121037704_kolba_oryginal_mauser_.htmlBrakuje troche kolby. Myslę nad dorobieniem brakującego kawałka ale jak sami widzicie kolba jest dość ciemna.. Czy macie jakieś rady, sposoby jak najlepiej to zrobic zeby wyglądało mniej więcej tak samo. Bo nie chcialbym kombinowac przy samym mauserku.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 15 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2006 P.S Znacie moze jakieś sposoby na przyciemnianie drewna??pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 15 Sierpień 2006 Share Napisano 15 Sierpień 2006 cos z ta kolbą jest nie tak -wstrzymaj zakupokucia jak od 98k ale nakładka na lufę jest jakby od innego typu czecha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 15 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2006 Czyli powiadasz nie kupować...pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plyn Napisano 15 Sierpień 2006 Share Napisano 15 Sierpień 2006 Jakas dziwna ta kolba...Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 15 Sierpień 2006 Share Napisano 15 Sierpień 2006 Wstrzymaj się z kupnem.pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmo_sm Napisano 15 Sierpień 2006 Share Napisano 15 Sierpień 2006 Ja bym ten kawałek sam dorobił, trzeba odciąć nierówności na końcu brakującego elementu potem ze zbliżonego drewna np. orzech dorobić kawałek wywiercic na kołeczki otwory posmarować klejem do drewna Wikol po 12 godzinach razem wyrównać powierzchnie apotem postarzyć element jednocześnie go zciemniając zwykłą bejcą do drewna. Bejcę nakładaj gąbeczką stopnioowo wysuszając kolejne warstwy suszarką aż uzyskasz odcień zbliżony do oryginału. Kupując gotową koplbę po pierwsze nigdy niemaszpewności że to oryginał a po drugie to nie jest ta kolba którą samodkopałeś i masz szansę dodać ręcznie jej dawnego blasku.posdrawiam desmo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmo_sm Napisano 15 Sierpień 2006 Share Napisano 15 Sierpień 2006 sorki.... niedoczytałem że chcesz ją kupić, bo niemasz przy swoim wcale kolby,pomyliłem się ale rekonstrukcja tak jak napisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 15 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2006 Panowie doradźcie bo jestem w klopotliwej sytuacji.. kupować wkońcu czy nie :Dpozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 15 Sierpień 2006 Share Napisano 15 Sierpień 2006 Taki badziew? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 16 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2006 Nie kupuje tego.. Ludzie na litość Boską on chce za te kolbe 190zł.. Niech sie w d... ugryziepozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plyn Napisano 16 Sierpień 2006 Share Napisano 16 Sierpień 2006 Niedawno piekna oryginalna kolba do niemca poszla za 130 ziko.... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 16 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2006 Wiesz ja szukam do czecha ale niemiec tez mile widziany, coś na allegro tych kolb juz tak nie widać. Do 1 wojennych jest pełno... Chcialbym ,żeby było już oryginalnie tzn: Czeski mauser to i kolba czeska. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perun84 Napisano 16 Sierpień 2006 Share Napisano 16 Sierpień 2006 Niedawno bawiłem sie w dosztukowywanie uciętej części kolby do długiego mauzera,coprawda oprócz cięcia(nierównego)była troszkę przygniła z jednej strony, ale i tak wyszło wporządku(wystarczy lakiero bejca- po wyschnięciu wystaczy zetrzeć lakier, moim zdaniem lepiej wygląda niż samo bejcowanie)- trudna praca, ale efekt może zaprzeć dech w piersiach.Darek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M40 Napisano 22 Sierpień 2006 Share Napisano 22 Sierpień 2006 To jakiś wał nie warty zachodu. Łoże do niemca można mieć za 130zł, okucia (wykopy) za 15, a nakładkę można samemu dorobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2006 Dokladnie... załatwiłem juz sobie kolbę do mojego czecha jak go obsadzę to wrzucę fotki.Mi też ta kolba wydawała się badziewna.. ale i tak droogo poszła za 250zeta ;/pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.