Skocz do zawartości

1/48 Talara...?

dareQ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! nie mogę nigdzie znaleźć w necie strony z monetą jaką dziś znalazłem.
*48* einen thaler 1777" a z drugiej strony połączone F" i R" a pod nimi A". Za jakiego władcy toto obowiązywało? Acha, nie jestem pewien czy to 48" czy 45" bo monetka trochę starta (13 mm średn.)
Napisano
Bingo! dokładnie taka! tylko nie taka ładna :( jak ją delikatnie odświeżyć" i nie uszkodzić? zawsze mam problem z wyborem metody czyszczenia monetek... czy to coś ze srebra? moja ma resztki zielonkawego nalotu.
Shiver dzięki za wskazówkę :)
Napisano
witam kolege,to jest napewno srebro a co do metody czyszczenia poczytaj post srebro jak czyscic" jest kilka sposobow ja preferuje cytrynke,wybor nalezy do ciebie,{zazwyczaj kupuje ja w haneczce albo u sledziowej.... wiesz gdzie to jest?}pozdrawiam
Napisano
Witam, czy to jest na pewno srebro? ja mam takie monety ale wyglądają mi na miedziane, A moze były srebrne i miedziane? albo to mi coś sie zle zdaje:)
Pozdrawiam Wojtek
Napisano
cytryna zadziałała (bardzo ładnie) na 1 neue grosche/10 pfenige z 1841 ale nie dała rady z 1/48 talara. Nadal ma ciemnozielony osad. Spróbuje jeszcze z amoniakiem. Dzięki za wskazówki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie