Czarek Napisano 14 Sierpień 2006 Autor Napisano 14 Sierpień 2006 Znalezisko strychowe-sznurek dodany poza tym tylko odczyszczona-co to może być Panowie?
rafael31 Napisano 14 Sierpień 2006 Napisano 14 Sierpień 2006 Raczej to coś w stylu pierśiuwki, wojskowe manierki z wiadomej przyczyny nie robione były ze szkła, ale nigdy nie wiadomo.
rafael31 Napisano 14 Sierpień 2006 Napisano 14 Sierpień 2006 A jednak... czlowiek uczy sie przez całe życie.
61P.P. Napisano 14 Sierpień 2006 Napisano 14 Sierpień 2006 Były, były ;) z tego co wiem to wszystkie pruskie i austryjackie (rosyjskie były drewniane)w XIX były robione ze szkła w pokrowcach skórzanych leb metalowych. Zrezygnowali z tego dopiero po wojnie francusko-pruskiej właśnie. Pozdrawiam 61PP"
61P.P. Napisano 14 Sierpień 2006 Napisano 14 Sierpień 2006 Przy okazji jako że jest to mój debiut na tym forum :) zapraszam na moją wystawę wyposażenia aprowiazyjnego w poznańskim muzeum uzbrojenia na cytadeli. Wiele ciekawych pozycji :D . Już wkrótce postaram się zrobić i zaprezentować tu fotki z wystawy dla tych którzy nie mają możliwości przyjechania i zwiedzenia osobiście. Pozdrawiam sms125"
Czarek Napisano 14 Sierpień 2006 Autor Napisano 14 Sierpień 2006 Znalezisko strychowe-sznurek dodany poza tym tylko odczyszczona-co to może być Panowie?
Czarek Napisano 14 Sierpień 2006 Autor Napisano 14 Sierpień 2006 i 2gie foto...brak sygnatur żadnych...
Pytanie
Czarek
Znalezisko strychowe-sznurek dodany poza tym tylko odczyszczona-co to może być Panowie?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.