Sonder Napisano 13 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2006 Witam.Mam pytanko jaka dratwa jest odpowiednia do szycia skórzanych elementów ekwipunku WH? Z tego co wiem to powinna być lniana ale nie wiem czy bielona czy nie?Pozdrawiam Sonder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Zazwyczaj naturalna. Niemcy starali się nie używać ani farbowanej ani bielonej ponieważ wszystkie procesy chemiczne osłabiają ją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonder Napisano 13 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2006 Diękizazwyczaj" czyli jednak są jakieś wyjątki, a dotyczą one wybranych elementów np:Szelek czy poprostu zazwyczaj jest dratwa naturalna ale spotyka się czasami bieloną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Spotkałem się parę razy z bieloną ale zazwyczaj jest naturalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horhe Napisano 14 Sierpień 2006 Share Napisano 14 Sierpień 2006 Była taka i taka, nie ma co się spierać. Stosdowane grubości to 3" i 4". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 Czasem do szycia elementów parcianych stosowano czarną dratwę [lub grube nici].Widziałem takei żabki do bagnetów i pasy- parciane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 10 Kwiecień 2007 Share Napisano 10 Kwiecień 2007 W dwóch moich manierkach paski są szyte czarną nicią. Nić świeci się - albo jest nawoskowana albo syntetyk?? Szwy oryginalne z epoki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.