Martin Napisano 9 Sierpień 2006 Autor Napisano 9 Sierpień 2006 A ja polecę Fałków koło Końskich.Stary kościół , stary cmentarz z ciemnym zaułkiem" żołnieży poległych podczas I wojny światowej , urokliwy stary zameczek , piękne lasy i na rozrywkę ;) jest jedno dobre miejscowe kuriozum" lokalowe , a ponadto jest to jedyne znane mi miejsce , w którym pogodę na następny dzień ustala się po dżwięku przejeżdzającego pociągu ( wszelakie prognozy pogody chowają sie przy skuteczności tego sposobu)Na zachętę zdjęcia ruin zameczku.pzdr.
acer Napisano 9 Sierpień 2006 Napisano 9 Sierpień 2006 Jest tam dość duży tartak o swojskiej nawzwie Chajmat".Dużo drewna kupują.
Martin Napisano 9 Sierpień 2006 Autor Napisano 9 Sierpień 2006 No całkiem możliwe , ale :po piersze : nigdy drewnem nie handlowałem :)po drugie: po wizycie w : miejscowym kuriozum" lokalowym , nigdy do takowego obiektu nie dotarłem :)Tak czy owak , polecam ! :)pzdr.,
acer Napisano 9 Sierpień 2006 Napisano 9 Sierpień 2006 heh, po prostu moje Nadleśnictwo dość dużo drewna sprzedaje, tam, wypisując kwity wywozowe bardzo często wybiera się adresata/odbiorcę Chajmat" Fałków, zdaje się jeden właściciel nazywa się Skawiński.Ale co tam, wiem że jak się wejdzie do kuriozum knajpy to można nigdzie potem już nie dotrzeć jak pod stół :)))czysta empiryka.Wykrywacz i obejść koło tych ruin.
Martin Napisano 9 Sierpień 2006 Autor Napisano 9 Sierpień 2006 Wykrywacz i obejść koło tych ruin."Byłem kilkakrotnie wokół zamku , koło starego cmentarza i na okolicznych polach , fantów zero ( dosłownie), na polach co zastanawiające ( ze względu na historyczną przeszłość tych okolic) prócz zera znalezisk , zero ceramiki), pierwsze fanty , najczęściej kopiejki i łuski Mannlicher'a zaczynają się przy Skórnicach .Ale co tam, wiem że jak się wejdzie do kuriozum knajpy to można nigdzie potem już nie dotrzeć jak pod stół :)))czysta empiryka."No jakby na to nie patrzeć.Reasumując , jeżeli wypad z wykrywką , to odradzam ( no chyba , że ktoś będzie miał więcej szczęścia niż ja ) , jeżeli wypad czysto turystyczny" to jak najbardziej zachęcam :)pzdr.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 09:51 10-08-2006
fitter Napisano 8 Lipiec 2007 Napisano 8 Lipiec 2007 Powiedz Pavelock gdzie to trafiłeś, ja tylko w tamtym rejonie znalazłem kilka łusek i rosyjskie kopiejki,moze w sierpniu znów tam zawitam. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.