stachu666 Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Napisano 1 Sierpień 2006 Witam dowiedzialem sie dzisaj ze jade w bieszczady i mam takie pytanie jakie miajsca warto tam odwiedzic z gory dzieki za jakies informacje ;) Pozdro Stachu
krak Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 Wszystko zależy od tego jakich doznań" szukasz ?Byłem w zeszłym roku i oprócz łażenia po górach oraz całej gamy miejscowych knajpeczek (żarełko całkiem niezłe i tanie) poleca wioski których nie ma (znajdziesz na każdej mapie turystycznej). Jesli za mało ? to pasmo Otrytu!!! dziko ciemno pusto i ...... iezwykle ciekawie".
stachu666 Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Napisano 2 Sierpień 2006 krak a jakie miasto jest najlepsza baza wypadowa w gory jesili sie mie dysponuje samochedem i czy sa tam gdzies tereny gdzie mozna pochodzic z wykrywka
Bracholl Napisano 9 Sierpień 2006 Napisano 9 Sierpień 2006 Witam jesli jestes wytrwaly i masz dobry sprzet polecam przełecz dukielska tylko uważaj na niewypaly jest tam ich pełno wiem bo tam jezdzilem Pozdrawiam i milego kopania .
Cronos Napisano 10 Sierpień 2006 Napisano 10 Sierpień 2006 Stachu najlepsze do wypadów sa Ustrzyki Górne - wszędzie blisko, a i tam masz szanse znaleść ukryty magazyn broni UPA;)
niedz Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 bylem ostatnio w bieszczadach, a konkretnie w balnicy, i po slowackiej stronie w miejscowosci Osadneod miekszanca dowiedzialem sie ze w na gorze Skory (857m) odbywaly sie ciezkie walki, zarowno podczas I W.S. jak i II W.S.Podobno sporo ludzie chodzi tam z wykrywaczami.Czy ktos moze to potwierdzic? moze ktos tam szperal?
ja20 Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 z Bieszczad nie jest daleko do Twierdzy Przemyśl.jak byś miał chwilę czasu i chotę polecam bardzo obejrzeć.ja pojechałem tam raz z przekonaniem że będzie to 3 dniowa wycieczka a byłem tam 2 tygodnie i teraz za każdym razem jak tylko mam pieniądze i chwilę czasu tam jeżdże.
huk 100 Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 Niedz-w tym sezonie wykopano dzwon z cerkwi na Balnicy -teraz znajduje się w muzeum w Sanoku -pokazywałem tu gdzieś fotki na forum -pozdro
huk 100 Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=309944#309958
malgolka Napisano 13 Grudzień 2006 Napisano 13 Grudzień 2006 ciekawe- pasmo graniczne I woj.i II woj. ale trzeba uważać-granica, masyw Wysokiego Działu to górki- Maguryczne,chryszczata,wołosań inaczej Patryja i wiele innych- I woj. Ostatnio spotkałem gościa co w tamtych okolicach kopną 30 klamer austriackich z pasami w jednym miejscu. ale to jest ogrom lasu do zdeptania. i z tego co wiem dużo ludzi tam jeżdzi i już mocno przekopane, pozdrawiam.
ja20 Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 może lekko nie w temacie ale szukam kwatery/pokoju dla 2 osób w Bieszczadach na okres od 29 do 5.jak ktoś by mógł coś polecić ciekawego prosiłbym o info na maila albo gg 2124741.
cis Napisano 23 Grudzień 2006 Napisano 23 Grudzień 2006 HejNie wiem jak tam teraz jest z rezerwacjami (okres swiateczno-noworoczny), ale tu może cos znajdziesz, przydatne adresy i telefony.http://www.bieszczady.pl/Informacja_turystyczna?newsID=3992http://www.bieszczady.pl/noclegi/pozdr.
esus Napisano 23 Grudzień 2006 Napisano 23 Grudzień 2006 Jak byś mial okazję to kup książkę Bieszczady"wydawnictwo Pascal-taki przewodnik co posiada opisy tras,miejscowości(tych nieistniejących też)i wydarzeń jakie tam miały miejsce oczywiście informacje o wszelkich noclegach i z tyłu mapki.Na pewno się przyda pozdrawiam
ja20 Napisano 25 Grudzień 2006 Napisano 25 Grudzień 2006 przewodnik oglądałem w księgarni, ale mnie niestać chwilowo.ale jest naprawde fajny.dzieki za pomoc.
ja20 Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 zamiast w Bieszczadach wylądowałem pod Bolesławcem ale też fajnie było jutro zamieszcze fotki fantów których nawet za bardzo nie szukałem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.