Domino(*) Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Napisano 1 Sierpień 2006 Witam,Wyszła taka blacha:Robert Bluhm.Pölitz. Kr.Randow7.12.90.Ers.Batl.R.J.R.341.K.No.1595.Gr.Rgt.9.1.Komp.Nr.1249.Ersatz Bataillon Reserve Infanterie Regiment 34, 1 kompanie - czyli 1 kompania zapasowego batalionu rezerwowego 34 pułku piechoty.Grenadier Regiment 9, 1 kompanie - 1 kompania 9 pułku grenadierów.Czy dobrze rozszyfrowałem?Chodzi mi natomiast o te 2 wybite jednostki, jak dobrze rozumiem najpierw żołnierz należał do pułku piechoty, a póżniej został przeniesiony do pułku grenadierów?Czy posiada ktoś informacje na temat tych pułków?Pozdrawiam
Domino(*) Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Napisano 1 Sierpień 2006 Witam,Wyszła taka blacha:Robert Bluhm.Pölitz. Kr.Randow7.12.90.Ers.Batl.R.J.R.341.K.No.1595.Gr.Rgt.9.1.Komp.Nr.1249.Ersatz Bataillon Reserve Infanterie Regiment 34, 1 kompanie - czyli 1 kompania zapasowego batalionu rezerwowego 34 pułku piechoty.Grenadier Regiment 9, 1 kompanie - 1 kompania 9 pułku grenadierów.Czy dobrze rozszyfrowałem?Chodzi mi natomiast o te 2 wybite jednostki, jak dobrze rozumiem najpierw żołnierz należał do pułku piechoty, a póżniej został przeniesiony do pułku grenadierów?Czy posiada ktoś informacje na temat tych pułków?Pozdrawiam
Domino(*) Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Napisano 1 Sierpień 2006 Może mi ktoś wyjaśnić jak to w końcu jest z tymi dwiema jednostkami?
Pytanie
Domino(*)
Wyszła taka blacha:
Robert Bluhm.
Pölitz. Kr.Randow
7.12.90.
Ers.Batl.R.J.R.34
1.K.No.1595.
Gr.Rgt.9.1.Komp.
Nr.1249.
Ersatz Bataillon Reserve Infanterie Regiment 34, 1 kompanie - czyli 1 kompania zapasowego batalionu rezerwowego 34 pułku piechoty.
Grenadier Regiment 9, 1 kompanie - 1 kompania 9 pułku grenadierów.
Czy dobrze rozszyfrowałem?Chodzi mi natomiast o te 2 wybite jednostki, jak dobrze rozumiem najpierw żołnierz należał do pułku piechoty, a póżniej został przeniesiony do pułku grenadierów?Czy posiada ktoś informacje na temat tych pułków?
Pozdrawiam
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.