Skocz do zawartości
  • 0

CO TO ZA WOREK??

Sturmgeschutz

Pytanie

Napisano

Witam wszystkich ,zdobyłem od pewnego znajomego taki o to worek wraz z legitymacją 3 Dywizji Strzelców Karpackich i pasem głównym.Znajomy twierdzi ,że te fanty są po dziadku ,który walczył pod Montecassino.Proszę o dokładną identyfikacje oznaczeń na worku i o ustalenie jakiej narodowości jest ten worek
POZDRAWIAM

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Co do ceny trudno rzec, rzeczy PSZ/Z w Polsce nie sa niestety tak popularne jak wrzesniowe czy niemieckie. Ile ktos bedzie gotow zaplacic za tyle pojdzie.

Na pewno NIE rozdzielaj rzeczy, a juz na pewno nie legitymacji i worka, bo sa na to samo nazwisko. Pas jest ze tak powiem anonimowy, choc stanowi dodatek do calosci.
Napisano
Mietek za ile można taki worek ,pas,i legitymację sprzedać ? Lepiej wszystko to sprzedawać w komplecie czy odzielnie ? Właściciel tych fantów przywiuzł jeszcze sporo niewypisanych widokówek ,proszę o poradę
Napisano
Tez pasuje, choc np ojciec mojego wuja wrocil z zielonym workiem. Ale biale tez byly, np wymienione w ksiazce Majewskiego Wojna, ludzie i medycyna", pisal ze dostali biale worki przed wyjazdem do Afryki (potem byl pod Monte Cassino).
Pisanie zas nazwiska i opcjonalnie adresu farba to tez popularna rzecz. Mam worek zielony podpisany biala farba przez Brytyjczyka (stacjonujacego w Egipcie).

Podobie jak przy pasie poszukaj pieczeci (producent, data, odbior wojskoy- czyli nr pod strzalka)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie