*Michał* Napisano 31 Lipiec 2006 Autor Napisano 31 Lipiec 2006 Witam.Czy ktoś szukał(próbował szukać)wykrywka wzdłuż linii okopów -Wzgórze Słupeckie-Dziećkowice wzdłuz rz. Przemszy
suchy ss Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 szukalem, sa puste, nic takiego sie przy nich nie dzialo,skad jestes?masz wykrywacz?pzdr.Dawid
QB@ Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 hejka, a jest coś ciekawego w sosnowcu ?? jakieś ciekawe fortyfikacje czy coś podobnego bo mieszkam tu od urodzenia i za dużo nie pozwiedzałem :)
suchy ss Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 w Sosnowcu w jakims parku sa jakies schrony, nie bylem tam ale teren podobno pewny, jest to w jakims parku gdzie skocznie wybudowali czy cos:Ppzdr.Dawid
QB@ Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 dzięki popytam nauczycieli od historii bo ja dopiero drógie pokolenie w sosnowcu :) dziadek przyjechał na śląsk do huty katowice
suchy ss Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 Musisz duzo pytac starszych ludzi, tak jak ja i wielu innych to robi:)pzdr.Dawid
*Michał* Napisano 31 Lipiec 2006 Autor Napisano 31 Lipiec 2006 skad jestes?masz wykrywacz?Mieszkam w Mysłowicach przy szybie wschodnim KWK MysłowiceWykrywacz będzie na dniach Impulsowy(od czegos trzeba zacząć)
suchy ss Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 a to fajnie:) kolejny poszukiwacz z Myslowic:)
piotrk1 Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 O ile mnie pamięć nie mylli, to w tych dzielnicach, sczególnie w okolicy Słupnej toczyły sie walki podsczas powstania śląskiego. W okolicy dworca, wzgórza Bismarcka powstańcy utrzymywali teren aby inne oddziały mogły wycofać się za Przemszę do Sosnowca, bo tam wtedy była juz Polska.
suchy ss Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 a no byly tam ciezkie walki, szczegolnie w okolicach wiezy Bismarka ale niestety trudno dzisiaj tam cos znalesc:/
piotrk1 Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 Faktycznie tam juz trudno cos znaleźć. Teren porosły wysokim lasem. Ale na pocieszenie podam Ci, że ok. 1965r też grzebałem tam bez rezultatu.
suchy ss Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 piotrk1 to ile Ty masz lat??:D, dzosiaj moze sie tam wybiore ze znajomymi:)Michal a ile Ty masz latek? jak kupisz wykrywacz to daj znac, bo w Mysłowicach jest klub kolekcjonerski:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.