Skocz do zawartości

MYSŁOWICE-Linie okopów

*Michał*

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
hejka, a jest coś ciekawego w sosnowcu ?? jakieś ciekawe fortyfikacje czy coś podobnego bo mieszkam tu od urodzenia i za dużo nie pozwiedzałem :)
Napisano
w Sosnowcu w jakims parku sa jakies schrony, nie bylem tam ale teren podobno pewny, jest to w jakims parku gdzie skocznie wybudowali czy cos:P
pzdr.
Dawid
Napisano
dzięki popytam nauczycieli od historii bo ja dopiero drógie pokolenie w sosnowcu :) dziadek przyjechał na śląsk do huty katowice
Napisano
skad jestes?masz wykrywacz?

Mieszkam w Mysłowicach przy szybie wschodnim KWK Mysłowice
Wykrywacz będzie na dniach Impulsowy(od czegos trzeba zacząć)
Napisano
O ile mnie pamięć nie mylli, to w tych dzielnicach, sczególnie w okolicy Słupnej toczyły sie walki podsczas powstania śląskiego. W okolicy dworca, wzgórza Bismarcka powstańcy utrzymywali teren aby inne oddziały mogły wycofać się za Przemszę do Sosnowca, bo tam wtedy była juz Polska.
Napisano
Faktycznie tam juz trudno cos znaleźć. Teren porosły wysokim lasem. Ale na pocieszenie podam Ci, że ok. 1965r też grzebałem tam bez rezultatu.
Napisano
piotrk1 to ile Ty masz lat??:D, dzosiaj moze sie tam wybiore ze znajomymi:)
Michal a ile Ty masz latek? jak kupisz wykrywacz to daj znac, bo w Mysłowicach jest klub kolekcjonerski:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie