Grzebiuszka Napisano 30 Lipiec 2006 Autor Napisano 30 Lipiec 2006 Byłem uczestnikiem V Zlotu Miłośników Eksploracji Świnoujście 1997 na którym ostatniego wieczora przy ognisku prezentowano swoje fanty. Jednym z nich była metalowa skrzynka znaleziona głęboko na plaży pod drzwiami jakiegoś samochodu - oczywiście z czasów ostatniej wojny. W skrzynce tej -jak nam opowiadano - były dokumenty i dziennik bojowy jakiegoś niemieckiego oddziału. Niestety ze względu na stan i możliwość uszkodzenia nie pokazano nam na wspomnianym ognisku zawartości. Czy teraz -po dziewięciu latach - jest ktoś kto wie co w tej skrzynce było? Czy udało się te dokumenty uratować? Na zdjęciach to ta skrzynka po lewej. A może to wszystko było tylko wielką ściemą??
mirek1973 Napisano 31 Lipiec 2006 Napisano 31 Lipiec 2006 A ja z innej beczki na zdjeciu nr 2 jest butla z zaworem stalowa -pytanko od czego byla ?
Grzebiuszka Napisano 31 Lipiec 2006 Autor Napisano 31 Lipiec 2006 Może ktoś rozpozna od czego ta butla. Ja tylko zrobiłem zdjęcie ;))). Ale coś mi się wydaje,że została wykopana w miejscu katastrofy Lancastera.
marcino2000 Napisano 6 Sierpień 2006 Napisano 6 Sierpień 2006 jak na moje oko to butla od instalacji tlenowej z jakiegoś samolotu, ale ręki sobie uciąć nie dam. pozdrawiam
Kopacz1 Napisano 14 Październik 2006 Napisano 14 Październik 2006 Byłem na tym zlocie na zdjęciu są zapalniki - polski i niemiecki oraz magazynek od parabelum. To moje fanty z tego zlotu. O skrzynce słuch zaginął i dodam że o kulach armatnich czy granatach moździerzowych.
Grzebiuszka Napisano 27 Październik 2006 Autor Napisano 27 Październik 2006 KOPACZ1. No wreszcie ktoś z uczestników tego zlotu się odezwał, bo ja już myślałem ,że ta skrzynka to mi się przyśniła ,a te zdjęcia to fotomontaż :o).Pozdrawiam i czekam na kolejne informacje.Grzebiuszka
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.