vonadamski Napisano 2 Wrzesień 2003 Autor Napisano 2 Wrzesień 2003 Witam!!!Nie chce byc upierd.iwy ale nie wiedzialem ze we wrzesniu 1939 urzywano SKS`ów :)) Trzy sztuki dumnie sie prezentuja w galerii wrzesniowej. Ciekawe po ktorej byly stronie? Jak sadzicie??? ;)P.S. Bocian bez obrazy :))Z powazaniem vonadamski
Gość Napisano 3 Wrzesień 2003 Napisano 3 Wrzesień 2003 A ja mam prośbę do wszystkich dotyczącą galerii wrześniowej:może ktoś wie, co przedstawiają poszczególne zdjęcia, jeśli tak, to niech napisze. Nie wszyscy odwiedzający to forum są znawcami, a w celach edukacyjno- szkoleniowych też chcieliby wiedzieć. Z góry dziękujęJGreckiPS. Co do powyższego postu - czy chodzi o Szkolne Kluby Sportowe? :)
Bocian Napisano 3 Wrzesień 2003 Napisano 3 Wrzesień 2003 Galerie stanowią całość i jako całość zostały przypomniane.A wiedziałem że tak będzie :) normalnie wiedziałem :) że ktoś to zauważy i skomentuje :). Ale dobrze, to znaczy że ktoś ogląda serwis i ma oczy tam gdzie trzeba.
mietek Napisano 6 Wrzesień 2003 Napisano 6 Wrzesień 2003 Co do SKS, to wiadomo pomyłka oczywista. Jednak mam inną wątpliwość, czyli zdjecie pt. aby" z takowymi czyszczącymi kb.Na moje oko jest to raczej radzieckie. Po pierwsze, ubiór typu abuszka".Dalej w Polsce w 39 nie było walk takich, że trzeba by zatrudniać każdą parę rąk do pracy (no może obrona warszawy), tymczasem w rosji było to typowe. Zdjecie przypomina inne tego typu fotki z cyklu cały naród broni Ojczyznę" - dzieci przy tokarkach itp.Na zbliżeniu leżący na stole nabój wygląda na mosinowski.Teraz mam prośbę: proszę o określenie typów kb jakie są na fotce.http://www.odkrywca-online.com/galerie/wrzesien/babyb.jpg
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.