wodzu8 Napisano 28 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2006 sprawa dotyczy jednego z naszych kolegów kolegi Sebastiana Oniśkiewicza, z Zakroczymia , kupiłem u niego przedmiot na aukcji allegro oczywiscie zapłaciłem i niestety na tym sie sprawa skonczyła, brak odzewu , brak odpowiedzi na maile, wyłaczony telefon a od kilku dni zawieszone konto , nie tylko ja znalazłem sie w tej sytuacji wiem jeszcze o 4 innych osobach, Kolega Sebastian uzywał dwu nicków ( o których wiem) o ile mnie pamiec nie myli sebmar2004 oraz razwiedczik , prosze uwazac na transakcje z ta osoba, gdy tylko moja sprawa zostanie pomyslnie uregulowana , zamieszcze post z informacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 Winny czy nie - nie wolno podawać cudzych danych osobowych. Mam nadzieję, że admin szybko je usunie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu8 Napisano 28 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2006 do kolegi dect, gdzie tu adres i pozostałe dane które mogłem podac, z tego co wiem krasc i oszukiwac tez nie wolno, no chyba ze sie myle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek P Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 Jesteś pewien że nie wprowadzasz nas w błąd?????Jak na razie trzy razy skłamałeś....1) nie ma i nie było na allegro użytkownika sebmar2004,2) użytkownik azwiedczik" ma same pozytywne komentarze.3) skoro zostałeś oszukany powinieneś wystawić negatywa, a tego nie zrobiłeś.Bądź ostrożny w ferowani wyroków, bo jakoś brak Ci dowodów, a nawet zwykłych poszlak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu8 Napisano 28 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2006 przepraszam za pomyłke dokładny nick to razwiedczyk , przez y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu8 Napisano 28 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2006 a ten drugi klon to sebmar 2005, jesli za cos przepraszam to wyłacznie za pomyłke w podanych nickach, ti faktycznie moja wina, ale to z nerwów , prosze o wybaczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzu8 Napisano 28 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2006 oba konta zawieszone , jesli chodzi o negatywa to jak sadze ostatecznosc, licze na polubowne załatwienie sprawy, jesli wystawienie negatywa ma mnie kosztowac 140 zł , wole poczekac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 wodzu8 kogo to obchodzi ? to Twój prywatny problem ...wygląda to bardzo niesmacznie i niekulturalnie jak próbujesz swoimi prywatnymi brudami zapaskudzić czytelników forum ... chyba nie oczekujesz, że tym postem zwołasz krucjate, która spali domniemanego winowajce ? może wstrzymaj się z fetowaniem wyroków ? są wakacje koleś mógł wyjechać. poza tym paczki często giną na poczcie ... a reklamacja to kwestia jakiegoś miesiąca czy dwóch. wszystko da się odkręcić ... a jak chcesz się wściekać to masz przecież adres gościa od którego to kupiłeś - możesz sobie go odwiedzić i sprawę wyjaśnić ... prostsze to niż robienie takiej kupy na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AK77 Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 Nie wyciagajmy zbyt pochopnych decyzji z zawieszonego konta !!! Ja także miałem kiedys zawieszone konto na allegro. Dlatego że moja skrzynke pocztowa i konto na allegro przejął haker. Nikt nie mógł do mnie wysłać meila. Sprawa ciągneła sie prawie miesiac. A co później musiałem wyczytywac na mój temat to głowa boli. Pzdr AK77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek69 Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 Ja kupuje tylko przez listonosza bo wrazie czego to i cegła się przyda.Do kolegi AK77:niestety jutro mam fuche do wieczora,ale w przyszły tydzień napewno się zdzwonimy.pozdrawiam PL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek P Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 Wodzu, napisałeś, że jesli wystawienie negatywa ma mnie kosztowac 140 zł , wole poczekac".Jest akurat odwrotnie - wystawiasz negatywa, wysyłasz do allegro wymagane dokumenty, m.in. kopie potwierdzenia przelewu (spis znajdziesz na stronach allegro) i to allegro zwraca Ci kasę, jaka wynika z przelewu do oszusta.A swoją drogą, skala oszustw na allegro robi się przerażająca i coraz więcej tandetnej chińszczyzny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek69 Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 Ciekawe jak to będzie kiedy sprzedawcy będą zmuszeni do zakupu kas fiskalnych,dzisiaj rano w radio podano taką informację,moim zdaniem oszustwa się nasilą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AK77 Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 Kasy fiskalne juz wczesniej należało miec przy pewnym obrocie. Ale one nie rozwiążą tematu oszustw na allegro. Dobrą metodą sa komentarze. Mozna sie z nich dowiedziec o uczciwosci sprzedawcy. Duzym sprzedawcą raczej na tym zależy, bo to jest ich chleb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 29 Lipiec 2006 Share Napisano 29 Lipiec 2006 osbicie jestem za napiętnowniem takiej osoby odrazu z grubej rury-mnie też goś z Wrocławia przewiózł na bagnecie i dalej je,, sprzedaje,,na allegro-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d007 Napisano 30 Lipiec 2006 Share Napisano 30 Lipiec 2006 JacekP: żeby Allegro zwróciło kase, trzeba sprawe zgłosić na Policje i przedtsawić Allegro numer tej sprawy. Dopiero potem jest rozpatrywany wniosek o zwrot kosztów. Zwracają chyba do 300 zł ? Pozdrawiamd007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfsong Napisano 30 Lipiec 2006 Share Napisano 30 Lipiec 2006 wpis bolasa jest na jego poziomie. (jak zawsze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 30 Lipiec 2006 Share Napisano 30 Lipiec 2006 wolfsong własnie tak sie facet tłumaczył jak bolasa to interpretuje - który mnie przewózł-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfsong Napisano 30 Lipiec 2006 Share Napisano 30 Lipiec 2006 kupa na forum - bolas jak cos napisze to....Sprawy ważne są pomijane przez bolasa. Ale doktoraty na temat co jest żle w wypowiedzi poprzednika" lub kogo to..." to się pisze. W sprawie Bitwy Wyrskiej też tak było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SYLSTER Napisano 17 Wrzesień 2014 Share Napisano 17 Wrzesień 2014 Ten klient teraz ma nick Alleookazje,ostrzegam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.